KO JE PRINCEZA KOJA JE ZBOG LJUBAVI PREŠLA U PRAVOSLAVLJE? Bogatija je od pokojne kraljice Elizabete, a nije plave krvi

Mari Šantal Miler su i pre udaje za grčkog princa zvali princezom.

Ko je princeza Mari Šantal Miler
MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mari Šantel Miler možda nije plave krvi po rođenju, ali mnogo pre nego što se udala za čuvenog grčkog princa Pavlosa, zvali su je "njujorškom princezom" i to ne bez razloga.

Ova dama živela je na visokoj nozi od samog rođenja, što ne čudi ako uzmete u obzir da je njen otac niko drugi do milijarder Robert Varen, osnivač brenda DFS, odnosno duty free shopova na gotovo svim aerodromima širom sveta.

princeza Mari Šantal Miler udajom je postala grčka princeza
Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia 

Od malena se kretala u najvišim društvenim krugovima, od Londona, Pariza, Hong Konga, pa sve do Njujorka, ali čini se da je od svih susreta za nju bio fatalan upravo taj sa grčkim prestolonaslednikom Pavlosom.

Predodređena od detinjstva

Izgleda da su njeni roditelji još od njenog rođenja znali da će biti predodređena za velike stvari, te su za kršetnu kumu izabrali prinzezu Donatelu Misikof Flik. Krštena je u poznatoj katedrali Svetog Patrik u Njujorku, a već sa 9 godina, optutovala je u Kinu gde je započela školovanje, nastavila ga u Švajcarskoj, a potom u Francuskoj, naravno, u najboljim školama i univerzitetima.

mari santal sa pavlosom
pritnscreen/instagram 

Nakon diplomiranja, Mari je provela godinu dana na Akademiji umetnosti, gde je studirala istoriju umetnosti na Univerzitetu u Njujorku 1993. godine i te godine upoznala je i ljubav svog života – princa Pavlos, sina poslednjeg grčkog kralja Konstantina II i kraljice Ane Mari. Oni koji su ih poznavali rekli su da je to ljubav na prvi pogled. Pavlos je zaprosio Mari tokom odmora u švajcarskom skijalištu Gštad, na Božić 1995. godine. Od tada njen prst krasi verenički prsten sa safirom i dijamantima u obliku srca.

Venčanje Mari i Pavla

Zbog ljubavi prema Pavlosu prestala je da bude deo Rimokatoličke crkve, uprkos tome što je religija veoma važna njenoj porodici i pridružila se pravoslavnoj crkvi. Sudbonosno "da" izrekli su u londonskoj Aja Sofiji pred brojnim članovima kraljevske porodice iz raznih delova Evrope. Tog 1. jula 1995. obukla je jednu od najlepših venčanica koja je ikad poneta na nekom kraljevskom venčanju, a koju je potpisao Valentino, i postala kraljevska princeza od Grčke i vojvotkinja od Sparte.

Kada se uzme u obzir bogatstvo Mari-Šantal od 2,47 milijardi evra, ona je trenutno 12. najbogatija žena u Velikoj Britaniji. Čak i kada se sabere popriličan iznos novca koji ima, ona je daleko iznad Rijane na listi najbogatijih žena, J.K. Rouling i pokojne kraljice Elizabete.

Nije ni čudo što velika većina smatra da joj je splet životnih okolnosti išao, što se kaže, niz dlaku.

"Njujorška princeza"

Iako po rođenju nije plave krvi, Mari je i pre braka važila za "njujoršku princezu" zbog čega je bila česta gošća luksuznih zabava namenjenih visokim društvenim krugovima.S obzirom na to da njen otac poseduje skoro sve free-shopove na aerodromima, često je zbog posla menjao gradove u kojima je živeo sa suprugom i tri ćerke. Upravo je to jedan od razloga zašto je Mari Šantal bila veoma neodlučna i nije znala čime će se tačno baviti u životu. Uprkos tome, njeni snovi su se ipak ostvarili, iako put do njih nije bio nimalo lak jer je, za početak, članovima kraljevske porodice tada zabranjen dolazak u zemlju do početka 2000-ih. London je bio grad u kome su se venčali jer to nije bilo moguće izvesti u Grčkoj.

vencanje mari i prica pavlosa
ANDREW WINNING / AFP / Profimedia 

Tokom braka dobili su petoro dece. Najstarije dete porodice je 25-godišnja princeza Marija Olimpija, za koju se kaže da je majčina slika i prilika jer je kraljica visokog društva. Dve godine posle Marije Olimpije rođen je princ Konstantin-Aleksios, a 2000. godine princ Ahilej-Andreas je upotpunio porodicu. Skoro četiri godine kasnije, 2004. rođen je princ Odisej-Kimon, a 2008. najmlađi princ Aristidis Stavros.

Porodica Šantal Miler je prvo živela u Njujorku gde je Mari radila kao član odbora očeve kompanije, nakon čega su se preselili u London. Tada je kao majka spojila svoje obaveze i posao i pokrenula brend dečije odeće Marie-Chantal LLC sa prodavnicama u Parizu, Atini, Londonu, Njujorku i Los Anđelesu.

U međuvremenu su se vratili da žive u SAD, iako leta provode u Grčkoj ali kao gosti, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Mari Šantal Miler

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1