Skandali u kraljevskim porodicama su odavno uobičajena stvar, a za javnost bi bilo čudnije da je neko neukaljanog ugleda.

Ni luksemburški princ Luis (35) nije izuzetak i svojim roditeljima je zadavao glavobolje brzo nakon punoletnosti.

On je bio u vezi s Tesi Entoni de Nasau devojkom koja nije bila iz plemićke porodice, a kada su imali 19 godina, ona je ostala u drugom stanju. Koji mesec nakon rođenja sina, organizovano je brzinsko venčanje.

Zbog skandala koji je priredio svojoj poridici, Luis se odrekao naslednih prava za sebe i za bilo koje od svoje dece, sinove Gabrijela Mihaela (15) i Noe Etjena (14).

Tesi i Lusi venčali su se par meseci nakon rođenja prvog sina.
NIVIERE / Sipa Press / Profimedia 

Bračna sreća Tesi, koja priča četiri jezika, i princa je potrajala do 2017. kada je pokrenuta brakorazvodna parnica i ona je sebe samu predstavljala na sudu u Londonu.

Kako su pisali strani mediji, ona je tražila određeni iznos od Lusia što je on odbio. Pre nego što su završili na sudu, javnost je verovala da par ima skladan brak.

Zajednički su 11 godina odgajali sinove, a uz to se Tesi puno radno vreme posvetila humanitarnom radu posvećenom obrazovanju mladih žena.

Pre toga je bila kaplar u luksemburškoj vojci i sudelovala u NATO-ovim mirovnim misijama od čega je odustala 2004., dve godine pre nego što se udala za Luisa.

Tesi od Luksemburka imala je težak razvod.
Instagram 

"Volim da izazovem status quo, pogotovo u sredinama u kojima su muškarci čelni ljudi kako bih ohrabrila druge žene da to isto učine. To stvara raznolikost, priliku i jednakost u radnoj snazi", rekla je Tesi za britanske medije nakon svoje misije na Kosovu.

Zbog razvoda od Luisa je izgubila svoje mesto u luksemburškoj palati i diplomatski status, a uspela je da zadrži kuću u četvrti Kensington u Londonu gde je živela sa suprugom. Javnost je bila posebno žestoka prema Tesi nazivajući je sponzorušom i ženom bez previše morala i časti.

DUTCH / The Photo One / Profimedia, DPP/face to face / Face to Face / Profimedia Princ Lusi i Tesi od Luksemburga imali su mrkotrpan razvod

Parnica je konačno okončana u aprilu 2019. iako je princ navodno pretio bivšoj supruzi da će se godinama povlačiti po sudu ako ne pristane da se nagodi.

"Razvod je jedna od najtežih situacija s kojom sam se ikad suočila", rekla je svojevremeno Tesi i otkrila da je u toku braka imala spontani pobačaj. Sud je odredio da princ mora da plaća bivšoj supruzi 4.000 funti godišnje po sinu i da Tesi može da ostane da živi s decom u njihovoj kući u Kensingtonu.

Izgleda da su Tesi i Luis ostavili sve probleme koje su imali iza sebe, jer ona često objavljuje zajedničke fotografije na Instagram profilu.

S njima su i njihovi novi partneri, njen suprug, švajcarski preduzetnik Frenk Flosel s kojim je dobila sina. Luis je u aprilu ove godine objavio veridbu s francuskom advokaticom SKarlet Loren Sirž (29).

"Veoma smo srećni što možemo da objavimo veridbu našeg sina, princa Luisa za gospođicu Skarlet. Želimo im puno sreće", napisali su njegovi roditelji, Veliki vojvoda Henri i Velika vojvotkinja od Luksemburga, Marija Tereza.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!