Maleni princ Džordž od prvog dana rođenja nalazi se u središtu britanske pažnje, ali i svetske javnosti i to od trenutka kada su se njegovi roditelji princ Vilijam i Kejt Midlton pojavili s njim ispred londonske bolnice u kojoj je rođen pre osam godina.

Džordž se nalazi na trećem mestu u redu za kraljevski tron i budući je monarh, ali njegovi roditelji se ipak trude da mu omoguće što normalniji život za jednog dečaka, barem unutar njihova četiri zida i u najprivatnijm trenucima skrivenima daleko od očiju znatiželjnih.

Detalje njegovog života otkrio je kraljevski biograf Robert Lejsej u knjizi "Battle of Brothers", koji tvrdi da je Džordž tek nedavno, sa sedam godina shvatio da će jednog dana postati kralj svoje zemlje.

princ dzordz
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Vilijam nikada nije otkrio javnosti kako je i kada objasnio sinu da će jednog dana i on biti kralj, ali nagađa se da je to bilo u leto 2020. godine, negde oko Džordžovog sedmog rođendana. Tada su mu roditelji malo bliže pojasnili sve o njegovoj budućnosti i šta ona nosi", tvrdi Robert.

Kao i svi njegovi prethodnici Džordž se već priprema za svoju buduću ulogu, ali sada je otkriveno i kako se bavi stvarima uobičajenim za njegove vršnjacima pa tako sam posprema svoj krevet svakog jutra, a u školi ga niko ne oslovljava s titulom princa već ga zovu Džordž Kembridž.

Svako njegovo pojavljivanje u javnosti izaziva veliku pažnju, a mnogi ostanu razneženi njegovom spontanošću i jednostavnošću, baš kao što je to bilo na nedavno održanoj fudbalskoj utakmici Engleske i Nemačke na stadionu Vembli kada je stigao u pratnji roditelja.

Lejsej piše i kako je Džordž prema tvrdnjama njemu bliskih osoba postao samouvereni dečak koji sve oko sebe osvaja samouverenošću i neposredim nastupom.

Youtube princ Džordž