"Zašto Princ Vilijam ne nosi venčani prsten"je trenutno najtraženija tema na Guglu od prošle nedelje kada je vojvoda od Kembridža snimljen prilikom pokretanja Earthshot nagrade - globalne nagrade za ekologiju, osmišljene da podstakne promene i pomogne da se planeta popravi u sledećih deset godina.

Obožavatelji su odmah primetili kako njegov prst više ne krasi venčani prsten.

Međutim, čini se da nema mesta panici, barem ne u smislu šuškanja da se Vilijam i Kejt razvode jer, čini se, Princ prsten nikada ni nije nosio.

princ vilijam i kejt midlton
Alberto Pezzali-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kako to - nije jasno mnogima, ali čini se da je razlog vrlo jednostavan. Uprkos tome što je posvećen suprug i otac, Vilijam je odlučio da ne nosi prsten iz jednostavnog razloga - jednostavno ne voli nakit, u bilo kom obliku.

Još u vreme venčanja, 2011. godine, PR kraljevske palate objasnio je kako je nenošenje prstena Vilijamov izbor, otkrivši da je princ razgovarao o tom problemu sa svojom partnerkom pre nego što je odlučio da "on nije za nakit".

"Nikada ga nije nosio. Odlučio je da neće ni sada. Sve je stvar ličnog izbora", objašnjava kraljevski PR.

princ vilijam i kejt midlton
Alberto Pezzali-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Međutim, princ Vilijam nije prvi iz kraljevske porodice koji je doneo ovakvu odluku.

Njegov deda, pokojni princ Filip, koji je bio gotovo sedam decenija u srećnom braku s kraljicom Elizabetom takođe nije imao naviku da nosi venčani prsten. S druge strane, njegov sin Čarls je nosio prsten dok je bio u braku s princezom Dajanom, ali svi znaju koliko je nesrećan taj brak bio.

princ filip i kraljica elizabeta
Shutterstock 

Još uvek nije poznato da li je možda reč o sujeverju, pa princ Vilijam ne želi da nosi prsten iz razloga što ne želi da njegov brak liči na brak njegovih roditelja.

Čini se da se Kejt uopšte ne opterećuje time iako ona nosi jednostavan venčani prsten od zlata, kakav su nosile i princeza Dajana i kraljica Elizabeta II, zajedno sa vereničkim prstenom od safira koji je izvorno pripadao Vilijamovoj majci. S prstenom ili bez, Kejt i Vilijam čine se kao skladan i srećan par, a to je jedino što je važno.