Nikada niko nije mogao ni da pomisli da je čuveni Zverka kog smo obožavali u seriji "Seks i grad" još jedan od predatora Holivuda.

Ipak, da nije baš tolika dobrica kolikom se predstavljao u javnosti svedoče upravo svedočenja žena koje su ga optužile za zlostavljanje.

Prva je zapravo bila njegova bivša devojka, inače manekenka Beverli Džonson sa kojom je bio u vezi davne 1995. godine, a kojoj je glumac pretio da će je unakaziti i ubiti, i koja je u javnost izašla sa tvrdnjama da ju je tukao o čemu su posvedočili i sudski zapisi.

Ova tajna skrivana je skoro 26 godina, sve dok se nisu pojavile nove optužbe 2 žene koje su se obratile policiji odvojeno, a ono što je posebno privuklo pažnju je to što su se njihova svedočenja dogodila u razmaku od nekoliko meseci.

Prva žrtva Krisa Nota bila je njegova bivša devojka, manekenka Beverli Džonson.
Youtube 

Žrtve, koje koriste pseudonime Zoi i Lili, rekle su da ih je emitovanje nastavka kultne serije "Seks i grad" dodatno uznemirilo i vratilo u tragičan period. Zoi i Lili su rekle da su se incidenti dogodili u Los Anđelesu 2004. i Njujorku 2015. godine. Nakon toga, oglasila se i treća žena, bivša zamenica "Seksa i grada" Heder Kristin sa identičnim tvrdnjama, što je ukupno broj žrtava podiglo do 4, iako je glumac sve navode oštro demantovao, ali sada se oglasila i peta.

Krisa Nota ukupno je sada otpužilo pet žena.
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U pitanju je pevačica američka pevačica Liza Đentile (54) koja je izjavila da joj je glumac pored zlostavljanja, takođe pretio i da će joj uništiti karijeru ako o tome javno progovori. Na virtuelnoj konferenciji za novinare rekla je da je glumca prvi put sreča 1998. godine, a te da ju je jednom prilikom povezao iz restorana do njenog stana i "ispipao tako da joj je bilo neprijatno".

"Slinio je po meni", navela je ona. "Pokušavala sam da ga nateram da prestane." Liza je optužila Nota da ju je neprikladno dodirivao i prisiljavao je da stavi ruke na njega. "Postao je agresivniji i stavio obe ruke na moje grudi i počeo da ih veoma snažno stiska preko moje košulje", rekla je gospođa Đentile. "Nastavila sam da guram njegove ruke nadole dok je on gurao moje gore", a pevačica je rekla da je uspela da preuzme kontrolu i odgurne ga, rekavši mu: "Ne, ne želim ovo".

Gospođa Đentile je rekla da do sada nije iznosila ove optužbe jer se "plašila Notove moći i njegovih pretnji da će joj uništiti karijeru". Njen advokat Glorija Olred rekla je da njen klijent neće moći da podnese pravnu žalbu zbog vremena koje je prošlo od navodnog incidenta. Gospođa Olred je rekla da je njen klijent želeo da se zakon - prema kojem neki istorijski slučajevi ističu posle vremena - promeni, i "zato ona danas govori".

Kris Not navodno je napao pevačicu Lizu Đentile, što je čini njegovom petom žrtvom.
TopFoto / Topfoto / Profimedia 

Inače, u četvrtak je u "Independentu" ponovo objavljen tekst bivše zamenice Seks i grada", Heder Kristin. Gospođa Kristin je napisala da ju je glumac neprikladno dirao i da je bila svedok grubih mizoginih komentara na setu. Glumac Not rekao je da su susreti sa obe žene bili sporazumni.

"Optužbe protiv mene koje su izneli pojedinci koje znam godinama, čak i decenijama, kategorički su lažne", naveo je on u izjavi.

"Ove priče su mogle biti od pre 30 godina ili pre 30 dana - ne uvek znači ne - to je linija koju nisam prešao", dodao je on.

Kris Not tvrdi da su sve optužbe lažne.
Youtube 

Treća žena je kasnije izjavila da ju je Not napao u Njujorku 2010. godine, kada je imala 18 godina. Portparol glumca rekao je da je priča bila "potpuna izmišljotina". Policijska uprava Los Anđelesa (LAPD) ranije je saopštila da tvrdnje nisu dovele do istrage jer policiji nije podnet zvaničan izveštaj. Notov advokat Endrju Bretler rekao je za Bi-Bi-Si da njegov klijent u ovom trenutku nema više komentara, pisao je "BBC".

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!