O nastavku serije "Seks i grad" ne prestaje da se bruji. Veliku pažnju medija, publike i kritičara dobili su glavni glumci i tvorci serije, a niko nije mogao ni da nasluti da nas na kraju prve epizode očekuje smrt čuvenog Zverke.

Zbog negativnih reakcija i mišljenja, nedavno se i tvorac serije oglasio i objasnio zašto je Zverka morao da umre, a onda su horde fanova masovno šerovale reklamu kućnog bicikla u kojoj se i sam Kris Not podsmeva nastavku "And Just Like That".

Zverkina smrt izazvala haos na društvenim mrežama, a onda je Kris Not objasnio zašto je morao da umre u seriji.
Youtube 

Mnogi su osudili ovakav tok događaja u nastavku, pa su samim tim iznenađeni činjenicom da Keri Bredšo, koju tumači Sara Džesika Parker, nije pozvala hitnu pomoć, već je umesto toga držala svog dragog u rukama.

Negativne reakcije na poslednje minute prve epizode prokomentarisao je i Kris Not, koji glumi Zverku.

- Oko jedne stvari smo se Majkl (kreator serije) i ja složili. Nazvali smo tu scenu "Boni i Klajd momenat". To je trenutak kad Fej Danavej i Voren Biti pogledaju jedno drugo i znaju da je kraj. Znali smo da moramo da imamo taj trenutak i da ne treba sam da umrem u kupatilu.

Bio je potreban trenutak bez reči, bez dijaloga, samo pogled i mislim da je scena izvedena predivno - rekao je Kris Not za magazin "Vogue".

Kris Not otkrio zašto Keri nije pozvala hitnu pomoć.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Naime, najveći broj gledalaca bio je iznerviran jer je scena izvedena na "romantizovan način koji nema veze sa realnošću". Svi su očekivali da će Keri pozvati hitnu pomoć kada je ugledala Zverku na podu.

Ova scena je toliko zasmetala ljudima da ja magazin "Vulture" kontaktirao kardiologa da bi proverili - da li je Keri trebalo da pozove Hitnu pomoć?

U komičnom tekstu novinari su prvo proverili da li je Danijel Luger, kardiolog, pogledao seriju i da li zna o čemu se radi. Stručnjak sa Univeriteta u Čikagu na kraju je kratko dao osvrt na pitanje o hitnoj pomoći.

- Trebalo je prvo da pokuša reanimaciju. Ako vidite da neko gubi svest, važno je da proverite puls. Ako nema pulsa, pozovete hitnu i odmah započnete kompresiju grudi bez odlaganja. Tako možete da spasete nečiji život. Nije morao da umre. Ovo u seriji je čista propast - rekao je Danijel Luger.

Novo poglavlje serije pod nazivom "And Just Like That" naišlo je generalno na oprečne reakcije.

Domaća publika nije bila naročito blagonaklona, pa su seriju nazvali "gerontološkim centrom" i serijom koja je kao "bivši dečko kojeg pamtiš kao frajera, a on je sad 'raspali alkoholičar u dugovima i bez posla'".

Sa druge strane postoji publika kojoj je serija probudila emocije i vrlo su zadovoljni onim što su videli.

Na Tviteru korisnici nisu krili da ih je scena smrti gospodina Zverke rasplakala i da im se mnogo dopada nova sezona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!