I tek tako već prva epizoda nastavka popularne serije "Seks i grad" razočarala je milione fanova širom sveta. Bar ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama...

Nastavak serije očigledno nije ono što su mnogi očekivali. Intimni odnosi više nisu jedna od glavnih tema, bar ne u epizodama koje smo do sada mogli da vidimo.

Scenu koja je u prethodnim epizodama bila rezervisana uglavnom za Samantu, dočarala ju je Keri koja razmenjuje nežnosti sa Zverkom nakon čega ekran postaje crn.

I verovatno niko nije očekivao da će čuveni mr Big ubrzo nakon te sceni umreti.Na kraju prve epizode, posle napornog treninga Zverka doživljava srčani udar, a Keri ga zatiče na podu kupatila nakon što se vrati sa koncerta Šarlotine ćerke.

Secna u Seks i gradu u kojoj Zverka umire.
Youtube 

Keri trči do njega, a kamera fouks stavlja na njene čuvene plave cipele "Manolo Blahnik" koje su se pokvasile - iste cipele koje nosila tokom njihovog venčanja, cipele kojima ju je Zverka zaprosio.

Iako nas je jedna od prisutih na sahrani podsetila šta je Keri sve preživela zbog Zverke izgovorivši rečenicu "Da li se jedino ja sećam kakav je kreten bio prema njoj", u prvoj epizodi mogli smo da vidimo da su Keri i Zverka živeli savršen život i da su konačno bili srećni.

Nema Samante, nema ni seksa

Fanovi su veoma besni jer se u nastavku serije ne pojavljuje Samanta. Dugo se spekulisalo šta se desilo s njenim likom, no sada konačno imamo odgovor na ovo pitanje. Naime, Keri već na samom početku prve epizode otkriva da  je otpustila Samantu kao svog agenta nakon što je tržište knjiga posrnulo. Samanta je njen potez shvatila lično, te se preselila u London i prekinula svaki kontakt sa svojim prijateljicama.

"Mislila sam da me ne gleda samo kao "bankomat", već mnogo više", kaže Keri Mirandi koja je pokušala da "opravda" Samantino ponašanje. Ipak, za vreme sahrane, stiže cveće iako je Keri naglasila da ne želi cveće na Zverkinoj sahrani, a onda dobija poruku da je isto stiglo od Samante.

Samnta Džons se ne pojavljuje u nastavku serije.
Youtube 

Ipak, čini nam se da su scenaristi pokušali da popune rupu, te u nastavku gledamo glumicu Saritu Ramirez, zvezdu serije "Uvod u anatomiju", ali fanovi nisu previše oduševljeni.

Keri je sada deo podkasta, šefica joj je Če (Sarita) koja je tera da otvoreno priča o seksu i masturbaciji u programu uživo, i mnogi su to videli kao nešto usiljeno i isforisrano. Jer, kako navode fanovi, to nije Keri!

Keri Bredšo u nastavku Seksa i grada ima nov posao.
Youtube 

Strani mediji nisu štedeli seriju

Gardijan piše da su prvih 20 minuta "užasni" i da su "scene toliko loše kao da ih je pisao srednjoškolac za lošu priredbu u školi", a mnogi su primetili da je i gluma drugačija. Okej, svima je jasno da je prošlo dosta vremena, ali sve se nekako čini isforisrano.

"Seks i grad kakvim ga pamtite", kaže i kritčarka Radio times-a Mini Rajt i dodaje:

"Glavne tri junakinje su sada tako društveno i kulturno osvešćene i to je toliko izoštreno da ceo poduhvat deluje zamorno, ponekad neautentično i na trenutke vrlo neprijatno. I na tome bizaista trebalo poraditi i ispraviti".

Miranda Hobs forsira drštvenu osvešćenost.
Youtube 

I Vashington post primećuje raskorak u odnosu na originalnu seriju.

"Izvinjavajući se za greške iz prošlosti, serija zaboravlja ono što je radila najbolje: da zaplete priču u kojoj humor i drugarstvo pomažu da se izborite sa najgorim čime vas Njujork može udariti".

Srpski fanovi razočarani

A rekli bismo da se ni fanovima u Srbiji nije dopao nastavka. Na Tviteru se množe pročitati velik broj komentara, uglavnom negativnih na račun same radnje, ali i glumica.

"Bukvalno bolje da sam sebi oči iskopala nego što sam gledala ovaj gerontološki Seks i grad", "Gledala sam "Seks i grad", bolje da nisam", "Joj vidjela sam scenu o nastavku "Seks i grad" gdje se Samanta kao naljutila i prestala da priča sa Keri zbog nekog posla i nikome se ne javlja lol LOL LOLČINA Samanta would never mrš", "Pustili smo "Seks i grad" jer zašto ne pretvoriti mozak u ogavnu kašu za kraj dana", "Seks i grad propo", samo su neki od komentara.

Da li se vama dopada nastavak serije "Seks i grad"? Pišite nam u komentarima...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!