Mnogi će reći "Seks i grad bez Samante Džons nije Seks i grad" i ne možemo da se ne složimo.

Ipak, situacija je takva kakva jeste, ali trejler nove sezone je, ruku na srce, zaista obećavajući.

I dok ceo svet sa nestrpljenjem očekuje premijeru, mnogi su se zapitali šta se na kraju zaista dogodilo sa Samantinim likom.

Šuškalo se svašta proteklih meseci - od toga da ima koronu, te da se navodno zato neće pojaviti u epizodama, pa čak i to da su producenti "ubili" njen lik. Ove priče posebno su bile glasne kada su se pojavile fotografije sa seta na kojima je čuvena trojka na sahrani. Međutim, insajder pri produkciji otkrio je šta se dogodilo i gde je zapravo Samanta. 

seks i grad
Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U intervjuu za Daily Mail izvor je otkrio da se Samanta zapravo preselila u London.

"Ne možemo dozvoliti da Samanta luta Njujorkom i da druge žene (Šarlot i Miranda) ne komuniciraju sa njom", rekao je izvor za novine.

kim katral kao samanta dzons
screenshoot youtube 

"To jednostavno ne bi imalo smisla. Njeno slanje u Los Anđeles nije bila opcija kao što smo to uradili u prvom filmu, tako da je njen lik smešten u London. što je zaista bio savršen način da je održimo u životu i objasnimo njeno odsustvo".

U ovom zapletu koji odražava i situaciju iz reanog života, Samanta se posvađala sa svojom bivšom najboljom prijateljicom Keri Bredšo - koju igra Sara Džesika Parker, nakon čega prihvata poslovnu ponudu i odlazi za London.

Međutim, kako epizode odmiču, situacija postaje čudnija. Na samom kraju Keri će navodno učiniti ogroman gest kako bi vratila Samantu nazad.

seks i grad
Profimedia 

"Keri je ta kojoj je teško bez Samante, a do kraja "And Just Like That", videćete da će pokušati da obnovi prijateljstvo."

Kako stvari stoje, producenti na ovaj način ipak nisu želeli da "ubiju" njen lik potpuno, ostavivši tračak nade da ćemo čuvenu Samantu ipak gledati u nekom od nastavaka.

samanta dzons
Profimedia Samanta je bila simbol ženskog oslobađanja

"Imamo velike nade da će se u vreme kada počnemo da snimamo drugu sezonu Kim pridružiti seriji i da će Samanta Džons moći da se trijumfalno vrati u "Veliku jabuku". Želimo Kim nazad. Nedostajala je na snimanju. Svi razumemo zašto se oseća onako kako se oseća. Mi shvatamo. Samo želimo da se vrati za naredne sezone", rekli su iz produkcije, a da li će zaista do toga doći, pokazaće vreme.