Megan Foks već neko vreme je u centru pažnje javnosti širom sveta, kako zbog svoje veze sa kontroverznim reperom Mašin Gan Kelijem, sa kojim redovno šokira javnost, tako i zbog česte promene svog fizičkog izgleda.

Naime, mnogi njeni obožavaoci su primetili kako u poslednje dve godine Megan izgleda prilično drugačije i da su evidentni estetski zahvati koje je radila na svom licu.

Razlog njenih preteranih operacija može biti telesna dismorfija od koje glumica boluje, a to je tek nedavno otkrila u javnosti. Reč je o mentalnom poremećaju koji pogađa i muškarce i žene, a procenat pokušaja samoubistava među onima koji od njega boluju je vrlo visok.

Megan Foks do sada nije govorila o tome javno, ali za britanski "GQ" je potvrdila da ima ovaj poremećaj i objasnila kako utiče na nju.

megan foks
London Entertainment / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Da, imam telesnu dismorfiju. Imam mnoštvo duboko ukorenjenih nesigurnosti. Nikada ne smemo da pretpostavljamo kako se neko oseća. Pogledamo neku osobu i kažemo, kako je lepa, mora da joj je život lak. A sigurno je da se ona ne oseća tako iznutra", rekla je Megan.

Glumica nije želela da do detalja otkrije koje simptome ima, ali telesnu dismorfiju karakterišu opsesivna, neosnovana briga o manama kada je u pitanju telesni izgled.

Telesna dismorfija je ozbiljan psihički poremećaj koji karakteriše doživljaj obolele osobe da su delovi njenog tela deformisani, neatraktivni, ružni, čak odvratni, dok je nedostatak o kome govori zapravo jedva vidljiv ili čak i ne postoji.

Osobe koje pate od ovog poremećaja sebe opisuju kao groteskne, ogavne, osećaju se kao da drugi u njima vide Čoveka slona. Nezadovoljstvo je uglavnom usmereno na lice i glavu, delove lica, na kožu.

megan foks
Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ove osobe često upoređuju svoj izgled sa izgledom drugih, proveravaju svoj izgled u ogledalu, od drugih traže razuveravanje o tome kako izgledaju, a sa druge strane insistiraju na ružnoći svog izgleda.

Drugi se pak bave izrazitim držanjem dijeta, vežbanjem, proveravanjem svog tela, kupuju i koriste razne kozmetičke preparate, ili pak traže razne kozmetičke i hiruške tretmane.

Megan je istakla da joj dečko reper Mašin Gan Keli, pomogao da se ponovo oseti stabilno i srećno.

megan foks
printscreen/instagram 

Nije tajna da je Megan sređivala lice kod plastičnog hirurga, ali neko vreme je i preterivala s botoksom i filerima, toliko da jednom prilikom nije mogla da otvoriti oči.

Mnogi takođe smatraju da je glumica nekoliko puta operisala nos, da je povećala usne kao i da je podizala jagodice na licu.

Fanove su zabrinule i alarmirale fotografije slavne glumice, na kojima ona izgleda prilično veštački i više nalik lutki iz izloga, nego stvarnoj ženi.

O njenoj tranformaciji u odnosu sa početka karijere najbolje svedoče stare fotografije, ali čini se da su sada stvari i definitivno otišle predaleko. U galeriji pogledajte više njenih fotografija i procenite sami da li je preterala:

Tina Paul / Camerapress / Profimedia, Youtube Megan Foks je oduvek važila za najlepšu glumicu sveta