Američki glumac Luk Peri koji je preminuo pre dve godine od posledica moždanog udara, juče bi proslavio 55. rođendan.

Starija publika najviše ga pamti kao jednog od glavnih likova u tinejdžerskoj hit seriji "Beverly Hills 90210" 90-ih, a mlađa publika ga pamti po ulozi trenera u Netfliksovoj seriji "Riverdale".

Uloga zločestog dečka Dilana MekKaja, Perija je proslavila najviše kod ženske publike, a njegov lik postao je fenomen pop kulture, jednako kao i njegove kolege sa seta. "Beverly Hills 90210" osim slave i popularnosti, donela mu je i uloge u brojnim drugim projektima poput "Bafi, ubica vampira", "Peti element", "Oz" i "Riverdale".

U trenutku smrti Luk Peri doživljavao je renesansu svoje karijere uz Riverdale, ali i ulogu u filmskom hitu Kventina Tarantina, "Once Upon a Time".

luk peri
Shutterstock 

Njegova porodica potvrdila je glumčevu smrt par dana nakon što je doživio moždani udar i bio nekoliko dana u komi.

Perijev prerano završen život potstakako je rasprave o navodnom prokletstvu glumaca iz serije koja ih je proslavila.

Šenon Doerti se već godinama bori s rakom dojke, koji joj se 2017. vratio u agresivnom obliku, a nedavno je objavila i fotografije bez kose nakon tretmana hemoterapijom.

Ona i Luk svakako su imali najteže sudbine, dok se ostatak glumačke postave susreo s finansijskim poteškoćama i sukobima sa zakonom, višestrukim razvodima, bitkama za starateljstvo i teškim saobraćajnim nesrećama, ali i zdravstvenim problemima.

senon doerti
Youtube 

Tori Speling suočila se s velikim finansijskim problemima, iako je odrasla u bogatstvu i nakon očeve smrti dobila nasledstvo.

Zajedno sa suprugom Dinom MekDermotom, s kojim je imala aferu dok je još bila u braku s prvim suprugom, zapala je u velike dugove koji traju od kad su stupili u brak. Takođe mnogobrojnim plastičnim operacijama potpuno je promenila svoj izgled, zbog čega kako sama tvrdi je ni rođena deca ne prepoznaju.

tori speling
Interstar / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Džejson Pristili, koji je u seriji glumio brata lika Šenon Doerti, još za vreme trajanja serije imao je problema s alkoholom.

Dženi Gart, popularna Keli iz serije, imala je zdravstvenih poteškoća koje je dugo skrivala od javnosti. Takođe, nema ni previše sreće u ljubavi pa je tako prošla kroz dva razvoda, a trenutno je u trećem braku s Dejvom Abramsom, za kojeg se udala 2015.

I Brajan Ostin Grin, imao je problema sa starateljstvom nad sinom nakon raspada veze s Vanesom Marsil. U braku s glumicom Megan Foks dobio je troje dece, a iako su 2015. odlučili da se razvedu, pomirili su se krajem te iste godine.

Par se ponovo rastao i to konačno 2019., nakon što ga je ona ostavila zbog mlađeg mužičara Mašin Gan Kelija.

brajan ostin grin
Shutterstock