Američka glumica i zvezda serije "Čari" i "Beverly Hills, 90210" Šenen Doerti (50) godinama vodi tešku bitku s karcinomom dojke, koji je trenutno u četvrtom stadijumu.

O svojoj bolesti sada je progovorila na Instagramu, gde je prvi put pokazala i kako izgleda bez kose nakon tretmana hemoterapije, a sve s namerom da osvesti druge o važnosti redovnih odlazaka na preglede.

"Povodom meseca osvešćivanja o raku dojke, htela bih s vama da podelim više o svom putu od prve do druge dijagnoze. Da li sve lepo? Ne, ali je iskreno i delim ovo s nadom da ću edukovati ljude i malo im bolje predočiti kako izgleda rak. Nadam se da ću podstaći druge da redovno odlaze na mamografiju i prebrode strah od mogućih loših rezultata.

sanen doerti
Instagram 

Meni je rak dojke dijagnostikovan 2015. godine. Podvrgnula sam se mastektomiji te tretmanima hemoterapije i zračenja. Često mi je krvario nos od hemoterapije. Ne znam da je li iko od vas ovo iskusio. Uveseljavala sam samu sebe noseći smešne pidžame koje mi je poklonila moja prijateljica Kristi. Jesu li mi zapravo popravljale raspoloženje? Jesu! Izgledala sam urnebesno i smejala sam se samoj sebi. Humor mi je pomogao da prođem kroz ono što se činilo nemogućim. Nadam se da ćemo svi uspeti pronaći humor u nemogućim situacijama", napisala je Šenen.

Obožavatelji su joj u komentarima pružili veliku podršku i zahvalili joj što je odlučila da podeli svoju priču, a potresne fotografije mnogima su izmamile suze na oči.

Šanen je o svojoj teškoj bolesti nedavno progovorila i u emisiji "Good Morning America".

"Ne želim da se ponašam kao da umirem. Želim da radim i ponašam se kao da se ništa ne događa, jer ću se boriti da ostanem živa", rekla je tada.

sanen doerti
Youtube 

Vest da je njenoj bolesti u četvrtom stadijumu otkrila je u ferbuaru 2020. godine, tri godine nakon što se saznalo da je u remisiji.

"Mnogi ljudi kojima je dijagnostikovan četvrti stadijum bolesti jednostavno otpišu sami sebe. Pretpostavi se da više ništa ne mogu da rade, da ne mogu dati sve od sebe, a to nije istina. Volela bih da takva razmišljanja mogu da promenim i dati mi šansu da dokažem da je to pogrešno", ispričala je svoje želje glumica.

Youtube Šanon Doerti