Ovogodišnji 78. po redu Filmskog festivala u Veneciji nije prošao ni bez popularne pevačice devedesetih koja je u medijima dobila i naziv "mala dama s velikim glasom". Reč je o dobro poznatoj Anastasiji, koja se potrudila da svojom pojavom sve ostavi bez daha.

Kada se pojavila na muzičkoj sceni krajem devedesetih godina prošlog veka, ova plavokosa pevačica visoka svega 157 cm istakla se moćnim vokalom, efektnim stajlingom i energičnim pesmama.

Sa muzičke scene se povukla na vrhuncu karijere 2003. godine kada joj je dijagnostikovan rak dojke. Nakon tri godine borbe, pobedila je opaku bolest, makar na kratko. Žena koja je u svojim pesmama bodrila žene nakon ljubavnih krahova, početkom 2013. godine bila je primorana da otkaže evropsku turneju jer se bolest opet vratila.

pevacica anastasija
youtube printscreen 

Ovog puta borba je kraće trajala i Anastasija je ponovo pobedila kancer. Iz straha da bi mogao ponovo, po treći put da se vrati, plavokosa pevačica se odlučila na hrabar potez - uradila dvostruku mastektomiju, odnosno odstranila obe dojke. Iako se vratila muzici, ređe smo je viđali u javnosti.

Naočare, plava kosa i zvoncaste pantalone bile su njen zaštitni znak, u potpunosti je odbacila nakon operacije 2005. godine, a energična muzička diva pretvorila se u nežnu plavušu.

anastasija
youtube printscreen 

Danas u 53. godini Anastasija nije ni nalik onoj kakvu je pamtimo s kraja 90-ih. Kožne pantalone, kratki topovi pali su i zaborav, a to sada dokazuje i njen stajling u kom se pojavila u Veneciji.

Novi imidž doprineo je tome da je mnogi nisu prepoznali, ali nakon što je išetala sa broda svima je bilo jasno o kome je reč.

Pevačica je za dnevnu varijantu blistala u elegantnoj kombinaciji u kojoj je uslikana tokom prilaska obali Venecije. Naime, Anastasija je savršeno ponela leopard suknju i crnu svilenu košulju ispod koje je nosil zanosni korset. I pored ženstvene kreacije kojom je oduševila ne samo modne kritičare, već i posetioce Festivala, Anastasija od jednog aksesoara nije odustala - naravno, od naočara.

U galeriji pogledajte kako je Anastasija zablistala u Veneciji:

Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Maria Laura Antonelli / Avalon / Profimedia Anastasija