Kada vam je nadimak "najtužnija princeza", a na skoro svakoj fotografiji imate tužno i sumorno lice, nije čudno što ceo svet misli da ste duboko nesrećni.

Baš iz tog razloga, za princezu Šarlin od Monaka koja se mesecima nalazi daleko od svoje porodice, godinama se smatralo da opravdava svoj nadimak, kao i da je više nego nesrećna u braku sa princem Albertom, pogotovo kad su se pojavili novi navodi da postoji još jedno vanbračno dete.

Međutim, iako se godinama smatralo da im je brak na klimavim nogama, oni su tvrdili drugačije, čak i sada kada je Šarlin prvi put propustila godišnjicu braka i nije je provela sa svojim suprugom.

Nakon smrti prijatelja, Šarlin je odlučila da produži svoj boravak u Africi i čak se i pridružila humanitarnoj organizaciji koja se bavi zaštitom nosoroga.

sarlin od monaka
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U međuvremenu je objavila nekoliko fotografija, i tada smo princezu Šarlin prvi put mogli videti drugačiju - neustrašivu, bez onog setnog izraza lica po kom je prepoznatljiva.

Upravo to je potvrdio i njen blizak prijatelj koji nje za tamnošnje medije izjavio da "nije sve onako kako izgleda". Iako je godina iza nje bila više nego naporna, a o izazovima je često javno govorila, izvor tvrdi da je ona više nego dorasla izazovima.

"Budimo iskreni i razumni. Reč je o Šarlin, olimpijskoj takmičarki koja nije baš tako jadna i nesrećna", ispričao je za magazin People.

Iako se zdravstveno stanje princeze Šarlin iskomplikovalo usled problema sa sinusima, izvor tvrdi da je i sama princeza potvrdila da joj je ovo bila najbolja odluka u životu.

"Rešila je da sledi svoju strast i da stavi sebe na prvo mesto. To nekad znači da se ne uklapa u očekivanja drugih, a pogotovo Alberta, ali nju to više ne dotiče", rekao je izvor.

"Njena strast su nosorozi i zaštita njihovog prirodnog staništa, kao i da nauči decu kako da plivaju kroz život. Nikad nije htela da bude ni Grejs Keli, ni Kejt Midlton. Šarlin želi da bude Šarlin. Samostalna je osoba i ne želi više da je bilo ko gura u kalupe", kaže izvor.

Najtužnija princeza uskoro bi trebalo da se vrati za Monako, ali mnogi smatraju da će se veoma brzo vratiti nazad u Južnu Afriku. "Konačno je smogla snage i radi ono što želi, i ne pada joj na pamet da trpi ponašanje svog nevernog supruga. Voli ga, ali što je dosta, dosta je", dodao je izvor na kraju, a da li će sve biti zaista tako, ili ćemo ponovo viđati princezu tipičnog izraza lica, ostaje da vidimo kada se Šarlin konačno vrati u Monako.