Princezu Šarlin od Monaka pre mnogo godina prozvali su "najtužnijom ženom na svetu", nakon što su njene fotografije sa venčanja sa princom Albertom II obišle svet.

Umesto da je na svom venčanju bila nasmejana i srećna, princeza je većinu vremena provela u suzama, a iako je tvrdila kasnije da je razlog bio "uzbuđenje", njeno tužno, setno i zabrinuto lice odavalo je potpuno drugi utisak.

Pre veze i braka sa sinom legendarne Grejs Keli, Šarlin je bila uspešna plivačica i takmičila sa na važnim takmičenjima na kojima je branila boje Južne Afrike. I princ Albert se tada bavio sportom i bio je vođa olimpijskog bob tima. Upoznali su se na plivačkom takmičenju u Monaku 2000, a stupili u vezu nekoliko godina kasnije.

Međutim, ono što se desilo pre svadbe teško se zaboravlja i prva je naznaka nesreće koja je obeležila Šarlinin život. Neposredno pre venčanja, Nikol Kost, Albertova nekadašnja ljubavnica, obavestila je javnost da sa princom ima dvoje vanbračne dece. Šarlin je zbog toga htela da ga ostavi, i pričalo se da je tri puta pokušala da pobegne, ali su joj Albertovi ljudi oduzeli pasoš i nisu joj dali da ode. To su njegovi portparoli naravno demantovali.

Od tog trenutka princeza Šarlin je nastavila da živi u zlatnom kavezu iz kog nikada nije uspela da izađe. Na svom venčanju je plakala, što je kasnije objasnila kao uzbuđenje, iako fotografije sa ceremonije otkrivaju duboku tugu.

sarlin od monaka
NIVIERE/VILLARD/NIKO/ALFRED / Sipa Press / Profimedia 

Albert i ona su 2014. dobili blizance Gabrijelu i Žaka, i od tada je njena pažnja potpuno usmerena na decu. Kada se s vremena na vreme pojave neke nove fotografije, njen izraz lica odaje dozu tuge o kojoj nikad nije imala prilike da javno govori.

Albert je demantovao sve navode o glasinama i pretio je medijima tužbama, iako je potvrdio da su na medenom mesecu odseli u različitim hotelima iz, kako je rekao "praktičnih razloga".

U godinama koje slede, princezu od Monaka uglavnom su viđali sa istim, setnim izrazom lica, ali je uprkos tome bila miljenica naroda, pogotovo zbog brojnih humantiranih akcija koje je organizovala, ali i kojima se odazivala.

Međutim, pre nekoliko dana propustila je bitan događaj vezan za promociju sportskog života među decom i mladima, te tako produbila sumnje da se s njom nešto događa.

Umesto nje pojavio se njen suprug, princ Albert II, i primio ček u iznosu od tri hiljade evra koji mu je predala Isabel Bonal, glavna komesarka za nacionalno obrazovanje, mlade i sport za Monako. Novac je namenjen osnivanju škole za ragbi u Ekvadoru.

Ovo je već drugo pojavljivanje Alberta na takvim događanjima bez svoje supruge koja inače tako nešto nikad nije propuštala.

Nedavno je izgubila dvoje prijatelja, Gudvila Zvelitinija, kralja naroda Zulu, i jednu od njegovih žena, kraljicu Shiyiwe Mantfombi. Kako kažu izvori bliski dvoru, njihova smrt princezu je navodno jako pogodila, a prisustvovala je i kraljevskoj sahrani.

Šarlin se nedavno u javnosti pojavila sa obrijanom polovinom glave, a neki su mediji to protumačili kao bunt protiv njenog supruga.

Šuška se da princa Alberta od Monaka čeka novo suđenje i DNK testiranje na očinstvo. Naime, iako Albert već izdržava dvoje vanbračne dece, treći slučaj se po sudovima povlači još od 2005. godine, piše Daily Mail.

Nakon šest godina, "prljavi veš" je ponovo izašao na videlo. 2020. godina je za njih bila "paklena godina" s obzirom da je Princ Albert još u martu bio zaražen korona virusom i još se nije sasvim ni oporavio, a sada ih čeka i emotivna drama sa suđenjem i dokazivanjem očinstva.