Princeza Šarlin od Monaka, je hitno hospitalizirana u Južnoafričkoj Republici nakon što je pala u nesvest, a sada je u stabilnom stanju, objavili su iz je njene palate.

Supruga princa Alberta od Monaka, primljena je u sredu kasno naveče pod pseudonimom u bolnicu u Durbanu, nakon što se onesvestila u smeštaju u kojem boravi već nekoliko meseci u JAR-u.

"Ona je hitno prevezena u bolnicu vozilom hitne pomoći u noći sa srede na četvrtak nakon što se onesvestila zbog komplikacija vezanih uz tešku infekciju uha, nosa i grla koju je dobila u maju", pojašnjava njen potparol.

"Princezin lekarski tim obavlja preglede, ali ona je stabilno", dodala je organizacija sa sedištem u Južnoafričkoj Republici. Kabinet princa Alebrta takođe je objavio da je njeno trenutno stanje "umirujuće".

sarlin od monaka hospitalozovana
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Princeza Šarlin imala je prošli mesec operaciju, čiji detalji nisu objavljeni. Princ Albert i njihova deca bili su uz nju tokom oporavka.

"Lekari i dalje pokušavaju utvrde šta se tačno dogodilo", stajalo je u saopštenju, precizirajući da je do slabosti došlo u razdoblju princezinog oporavka od operacije.

Bivša plivačica, Šarlin Linet Vitstok, rođena 1978., a venčala se za princa Alberta od Monaka 2011.

Svetski mediji nedavno su pisali o njihovom mogućem razvodu ili razlazu, budući da princeze već dugo nema u Monaku. Ranije se pisalo i da je pokušala da pobegne uoči svadbe, ali to je palata demantovala. Deseta godišnjica braka u julu nije proslavljena u kneževini zbog njene odsutnosti.

Šarlin od Monaka već je mesecima u Južnoafričkoj Republici, službeno kako bi se oporavila od bolesti, ali mediji pišu da tamo traži kuću i da je pobegla od princa nakon njegove nove prevare.

printscreen/instagram, Instagram Šarlin od Monaka razgovara sa decom

Zadnji put u javnosti se s princem Albertom pojavila u januaru. U avgustu je na Instagram stavila fotografiju sa suprugom i decom, blizancima Gabrijelom i Žakesom.