Princeza Šarlin od Monaka već neko vreme se krije od javnosti. Nije se čak mogla videti ni na humanitarnim dešavanjima koje inače ne propušta.

Šuškalo se da je uzrok svemu promiskuitetno ponašanje princa Alberta, kao i naznake da se pojavila još jedna njegova ljubavnica sa detetom, što je bila kap koja je prelila čašu.

Kako se pričalo, princeza Šarlin je u znak protesta obrijala pola glave, a potom i spakovala kofere, i zaputila se u Južnu Afriku. Pogotovo što su joj tada i preminuli bliski prijatelji - Gudvil Zvelitini, kralja naroda Zulu, i jedna od njegovih žena, kraljica Shiyiwe Mantfombi.

Nakon višemesečnog ćutanja, oglasila se tek nedavno i obelodanila šta je radila sve ovo vreme. Na svom službenom Instagram profilu, princeza Šarlin je dramatičnim fotografijama, na kojima pozira sa lokalnom jedinicom koja se bori protiv krivolova, ali i sa jednim od najugroženijih životinjskih vrsta, nosorozima, poslala je apel javnosti kako bi podigla svest o toj strašnoj borbi koja bi mogla, u konačnici, ugroziti upravo životinjski svet.

Iako se prividno sve činilo okej, kao i svih ovih godina uostalom, zapravo više posredi da je "najtužnijoj princezi" zaista svega preko glave. S obzirom da je godinama živela u zlatnom kavezu iz kog nije mogla da pobegne, put u domovinu je došao kao sjajan način da se otrgne od kontrole Alberta i njegovih službi.

Koliko je sve otišlo predaleko svedoči i to što je 1. jula bilo tačno 10 godina od kako su jedno drugome izgovorili sudbonosno "da", a iako su jubilej čestitali javno jedno drugome, više je nego jasno da je sve ovo samo početak kraja.

1 jula bilo je deset godina od kako su sarlin od monaka i princ albert rekli sudbonosno da
Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ovo je zapravo prvi put da godišnjicu braka ne samo da nisu obeležili velikim slavljem, ili bar intimnom večerom, već i nisu zajedno, zbog čega su šuškanja o razvodu glasnija nego ikad.

Kako je zvanično saopštila Kneževska palata, princeza boluje od infekcije uha, grla i nosa i neophodno je da se podvrgne brojnim "procedurama", navedeno je, pa će se zadržati u Južnoafričkoj republici neodređeno.

Podsetimo, princezu Šarlin od Monaka prozvali su "najtužnijom ženom na svetu" kada su njene fotografije sa venčanja obišle svet. Neposredno pred svečanost, Šarlin je saznala ne samo za Albertove afere, već i za vanbračnu decu i umalo otkazala venčanje.

sarlin od monaka zako zovu od kada su njene fotografije sa vencanja obisle svet
NIVIERE/VILLARD/NIKO/ALFRED / Sipa Press / Profimedia 

Međutim, venčanje je ipak održano, a sada su se pojavili novi navodi da postoji još jedna afera, i to iz vremena kada se Šarlin zabavljala sa Albertom, kao i da postoji vanbračna ćerka od 15 godina.

Da li će pronaći način da ovo prevaziđu, ili je "majtužnija princeza" konačno odlučila da joj je dosta poniženja, ostaje da vidimo, ali, po svemu sudeći, nema naznaka da će se lepa Šarlin vraćati u skorije vreme u Monako.