Pinc Albert progovorio je nakon nekoliko meseci nagađanja o problemima u braku s princezom Šarlin, "najtužnijom princezom na svetu", kako su je neki mediji prozvali na dan njihovog venčanja.

Šarlin u svojoj rodnoj Južnoafričkoj Republici boravi mesecima, a u Monaku je posljednji put viđena u januaru ove godine. Strani mediji ranije su pisali da se Šarlin i Albert navodno razvode.

"Nije naglo napustila Monako. Nije otišla jer se ljutila na mene ili na bilo koga drugog. Otišla je kako bi tamo preispitala rad svoje fondacije i uzela malo slobodnog vremena s bratom i prijateljima", objasnio je princ Albert za magazin People.

sarlin od monaka i princ albert
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Trebala je da ode na samo nedelju dana, ali morala je da ostane zbog teške infekcije i medicinskih komplikacija nastalih nedugo zatim", dodao je princ.

Naime, princeza Šarlin bila je na četvorosatnoj operaciji nakon što je saznala da ima ozbiljnu upalu sinusa, a skoro je ispričala da će njen proces oporavka biti duži nego što je planirala.

Nedavno je ponovo bila hospitalizovana, nakon što se onesvetila usled jakih bolova prouzrokovanih infekcijom.

printscreen/instagram, Instagram Šarlin od Monaka razgovara sa decom

"To je zdravstveni problem koji mora da se lečiti. Okrenuo sam se brizi o deci. I mislio sam da će ta naklapanja jednostavno nestati. Znate, ako svaki put pokušavate da odgovorite na sve što izađe na videlo, gubite vreme.

Naravno da to utiče na nju, takođe i na mene. Pogrešno shvaćanje događaja uvek je štetno. Laka smo meta, pogođeni smo jer su oči javnosti uperene u nas", zaključio je Albert.

Inače, princ je nedavno posetio Šarlin u Africi, a s njim su stigla i njihova deca. Princeza je na društvenim mrežama objavila i nekoliko fotografija.

sarlin od monaka i princ albert
Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia