Pobednici Evrovozije, italijanski bend Maneskin ne prestaje da okupira pažnju javnosti od završetka takmičenja, a sada su se ponovo našli u centru skandala.

Nakon optužbi da je kontroverzni frontmen grupe Damiano Dejvid koristio narkotike, sada su se našli na udaru kritika da je njihova numera kojom su odneli trijumf navodno plagijat.

Naime, od strane Džoris Lisns, člana rok grupe The Vendettas stigle su opaske kada je za holandski RTL rekao da ga pesma "Zitti e buoni"  koja je prvo pobedila na Sanremu, a zatim u Roterdamu, podseća na delove njihovog hita "You want it, you’ve got it".

maneskin
Profimedia 

Kako prenosi RTL, pomenuta muzička grupa neće preduzeti nikakve pravne mere protiv italijanskih pevača.

- Ova omladina još uvek nije bila rođena kada smo mi imali naš rok bend - priznao je pevač, ali je dodao da nije potpuno siguran da su pokradeni.

Članovi grupe Maneskin još se nisu oglašavali povod ovih navoda, a vi u nastavku poslušajtepesmu i sami prosudite da li je pobednička numera plagijat ili navodi koji su izneti nemaju osnova.

Podsetimo, nakon proglašenja pobednika internetom je krenuo da kruzi snimak u kome članovi benda dok sede oko stola, a pevač Damiano se u jednom trenutku spustio do stola i delovalo je da konzumira kokain. 

Na pobedničkoj konferenciji za štampu nakon Evrovizije švedski novinar pitao je Damiana da li je koristio kokain na takmičenju, na šta je on kategorički odgovorio da nije.

Njegove tvrdnje su kasnije potvrđene negativnim testom na narkotike koji je pevač dobrovoljno uradio.

damiano dejvid
Sander KONING / AFP / Profimedia