Italija je pre dve večeri trijumfovala na "Evroviziji", a o potezu Damiana Dejvida, pevača grupe "Maneskin", koji je tokom finala u jednom trenutku naizgled koristio kokain, nije prestajalo da se priča. Italijanska grupa rešile je da uradi test na narkotike, želeći da dokaže da to nije istina.

Organizatori "Evrovizije" sada su se oglasili na društvenim mrežama i saopštili rezultate testiranja.

- Italijanski pobednici Evrovizije nisu koristili drogu u Grin Rumu tokom finala. Ovaj slučaj smatramo zatvorenim - navodi se na zvaničnom sajtu ovog takmičenja. Podsetimo, predstavnici Italije su tvrdili da nisu koristili narkotike, već da su u tim momentima "sklanjali polomljenu čašu".

damiano dejvid
Sander KONING / AFP / Profimedia 

Podsetimo, EBU, organizator Evrovizije, oglasio se nakon što je društvene mreže, a zatim i medije, preplavio snimak na kojem Damiano Dejvid, frontmen benda Maneskin koji je odneo pobedu, navodno ušmrkava kokain sa stola Zelene sobe.

Italijan je na konferenciji za novinare rekao da nema ni govora o drogi i kokainu, već da je kupio staklo od čaše koju je razbio njegov gitarista.

Organizatori Evrovizije odmah su pokrenuli istragu, a bilo je nagađanja da će Italija biti diskvalifikovana.

- Svesni smo spekulacija oko video isečka italijanskih pobednika Evrovizije u Green room-u sinoć. Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge, a njihov pevač će se po dolasku kući podvrgnuti dobrovoljnom testu na droge. To su zatražili i sinoć, ali EBU nije mogao odmah organizovati testiranje - saopšteno je.

maneskin
UTR / The Photo One / Profimedia