Baš kad pomislimo da oduševljenje Damianom Dejvidom ne može da bude veće, on ponovo uspe da stekne hiljade i hiljade obožavateljki. Ovogodišnju Evroviziju svakako je obeležio frontmen grupe Maneskin, koja je i odnela pobedu.

Mladi Damiano već nedeljama je glavna tema evropskih medija, ali i društvenih mreža stekavši gomilu obožavateljki za veoma kratko vreme. Njegov izgled, ali i ponašanje privlače veliku pažnju a njegove fotografije i snimci broje vrtoglave preglede i lajkove.

Sada se, međutim, pojavio kratak snimak nastao za vreme Evrovizije, ali to što je reč o nešto starijem snimku ne umanjuje oduševljenje obožavateljki.

damiano dejvid
Sander KONING / AFP / Profimedia 

U delu intervjua koji je grupa dala i u kojem se basistkinja Viktorija de Anđelis osvrće na to kako je biti jedina žena u rok bendu, ova mlada Italijanka kaže:

-Svi su vrlo otvorenog uma, kao i ljudi s kojima radimo. Ali oni - rekla je Viktorija pokazavši na svoje prijatelje i kolege iz benda - oni me uvek štite, kao nekad kad...

Damijano ju je prekinuo i naglasio:

-Ali njoj nije neophodna naša zaštita, zapravo- rekao je on uz osmeh.

- Da, ali oni su divni prema meni, ako je neko nepristojan i slično, oni mi pomažu i podržavaju me da se ne bih osetila drugačije -istakla je Viktorija.

Jedna Damijanova rečenica bila je dovoljna da se devojke na društvenim mrežama oduševe jer je pevač želeo da ukaže na snagu žena i svoje prijateljice.

damiano dejvid
Pacific Press / ddp USA / Profimedia 

"Kad sam videla ovo prvi put, toliko sam želela da zagrlim Damiana jer je bukvalno indirektno rekao girl power, volim ga", napisala je jedna tviterašica.

Druga je dodala: "On je tako savršen, da li je ovo moguće?", nastavile su obožavateljke.

maneskin
Shutterstock 

Najupečatljivi je svakako bio: "Muškarci, papir i olovka, da zapisujete kako se ponaša pravo muško kad stane u odbranu iste sekunde da njoj ne treba njihova zaštita jer on vidi ljudsko biće jednako njima ne jedinu ženu u bendu.

E, zato ga sve žene i queer muškarci žele - jer on nema T od toksične muškosti u sebi", bila je izričita korisnica društvene mreže Tviter.