Ni danima nakon finala Evrovizije, ne stišavaju se reakcije oko pobednika Damjana Davida.

Nakon što su zbog spornog snimka bili optuženi za konzumaciju droge u prenosu uživo, italijanska grupa Maneskin podvrgla se testu. I da, bili su negativni!

Sve to je podiglo dodatnu prašinu i doprinelo popularnosti italijanskog benda, ali i samom pevaču.

I dok pojedinci komentarišu da je sve unapred dobro osmišljeno, frontmen Damjano David je preko noći je stekao status seks simbola današnjice. Ovaj 22-ogodišnji Italijan zaludeo je žene širom sveta.

damiano dejvid šminka
Sander KONING / AFP / Profimedia 

Šminka se, nosi štikle, suknje, lakira nokte, ali uprkos tome pobedio je mnoge mačo muškarce i osvojio milione žena.

Međutim, on nije jedini. Muzička industrija "bogata" je muškarcima koji furaju "ženski stil". Setimo se na primer Harija Stajlsa. Hari već duže vreme promoviše specifičan stil oblačenja.

hari stajls
ENT / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Britanski muzičar mnogo puta je nazvan kontroverznim, pogotovo što je odeća koju nosi neretko namenjena "nežnijem" polu. U decembru 2020. godine, pozirao je u haljinama za američki "Vogue" i tom prilikom je rekao:

"Uhvatio sam sebe kako posmatram žensku odeću i razmišljam koliko sjajno izgleda!" .Editorijal je tada podigao ogromnu prašinu, ali Harija to nije omelo ni najmanje.

Naprotiv! Pored toga Hari često nosi štikle, a već neko vreme lakira nokte. Muževno ili ne, žene ga obožavaju!

hari stajls
Kevin Winter / AFP / Profimedia 

Od 2017. godine do danas, prodaja štikli za muškarce je porasla za 30%, prema istraživanju portala Lyst, a pevač Šon Mendes takođe je jedan od muškaraca koji ponekad nosi štikle. Pokojni pevač Princ takođe je voleo štikle, mada su to mnogi povezivali sa njegovim niskim rastom.

princ
printscreen/youtube 

Dok Hari i Šon šetaju na visokim potpeticama, drugi mačo muškarci Holivuda lakiraju nokte.

Među njima su Džoni Dep, Džerad Leto, Džejkob Elordi, Asap Rocky... Ništa od toga im ne smeta da osvajaju lepotice, naprotiv. Čini nam se da čak i više lude za njima, iako mnogi ovaj trend smatraju bizarnim.

džoni dep
Dave Allocca / INSTAR Images / Profimedia