Ako nas karantin nije sprečio u jednoj stvari, onda je to stvaranje novih, kreativnih recepata u kuhinji. Kao rezultat, društvene mreže totalno su poludele za svim varijantama hleba od banane, Dalgona kafom kao i drugim zanimljivim receptima sa kojima smo ne samo ubijali vreme već i svet učinili boljim mestom.

Jedan od takvih recepata definitivno je i tonik s kafom. I, iako je reč o napitku koji postoji već desetak godina, kafa s tonikom u poslednje vreme je glavni hit na TikToku i Instagramu i to sa sve većim brojem klikova u susret toplijim danima.

O čemu je zapravo reč?

Ova neobična kombinacija na prvi pogled možda i ne deluje previše zanimljivo, ali njegova popularnost definitivno tvrdi suprotno. Prema znalcima, kinin u toniku nadopunjuje kiselost kafe čineći glatku i penušavu završnicu, a budući da tonik ima sopstvenu notu slatkoće, nije potreban dodatni šećer.

Kako da je napravite kod kuće?

60 mililitara kafe (po mogućnosti espressa) pomešajte sa 170 mililitara tonika, a zatim piću dodajte nekoliko kockica leda. Kako bi vaše piće izgledalo kao da je napravljeno u fensi baru, u čašu prvo sipajte tonik, a zatim dodajte led. Na kraju, preko leda lagano dodajte kafu kako se ne bi odmah pomešala s tonikom.

Želite li dodatno da začinite svoje piće, slobodno dodajte jednu od sledećih stvari:

- malo limuna
- grejp
- 3 kašičice soka od narandže
- kašičicu cimeta
- kašičicu meda
- maalo javorovog sirupa
- 30 ml džina
- 30 ml viskija

Uživajte!!!