Zašto ne biste za promenu umesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinovati sa raznim namazima - džemom, medom, kremom... U nastavku vam donosimo recept za japanske palačinke koje se popularno nazivaju i sufle palačinke zbog svog specifičnog izgleda...
Sastojci:
2 žumanca
1/4 šoljice šećera
1/2 šoljice mleka
3/4 šoljice mešavine za palačinke
4 belanca
Za posluživanje:
maslac
slatki sirup ili džem
razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
šlag po želji.
Trebaće vam i okrugli metalni kalupi za pripremu.
Priprema:
Izmešajte s mikserom žumanca, šećer, mleko i mešavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. U drugoj posudi s mikserom izmešjate belanca dok ne dobijete čvrstu smesu. Pažljivo umešajte smesu za palačinke i pazite da se ne rastopi.
Namastite dva metalna kalupa i stavite na ploču i podesite nisku temperaturu. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mešavinom, pokrijte posudu s poklopcem i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 10 minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.
Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od posude (tiganja) i oprezno ih preokrenite. Kuvajte još 5 minuta, a zatim ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili džemom, čokoladnim kremom ili bobičastim voćem, a odlično je i sa šlagom.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima