Zašto ne biste za promenu umesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinovati sa raznim namazima - džemom, medom, kremom... U nastavku vam donosimo recept za japanske palačinke koje se popularno nazivaju i sufle palačinke zbog svog specifičnog izgleda...
Sastojci:
2 žumanca
1/4 šoljice šećera
1/2 šoljice mleka
3/4 šoljice mešavine za palačinke
4 belanca
Za posluživanje:
maslac
slatki sirup ili džem
razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
šlag po želji.
Trebaće vam i okrugli metalni kalupi za pripremu.
Priprema:
Izmešajte s mikserom žumanca, šećer, mleko i mešavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. U drugoj posudi s mikserom izmešjate belanca dok ne dobijete čvrstu smesu. Pažljivo umešajte smesu za palačinke i pazite da se ne rastopi.
Namastite dva metalna kalupa i stavite na ploču i podesite nisku temperaturu. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mešavinom, pokrijte posudu s poklopcem i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 10 minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.
Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od posude (tiganja) i oprezno ih preokrenite. Kuvajte još 5 minuta, a zatim ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili džemom, čokoladnim kremom ili bobičastim voćem, a odlično je i sa šlagom.
U Sava Centru održana promocija knjige "Tajne zanata" Miroslava Miškovića
Viralno rumenilo košta 44€, a ne vredi ni 500 din: Ove drogerijske zamene su 10x bolje i pigmentovanije
10 situacija kada smo morali 2x da pogledamo u obuću slavnih: Kokošije kandže i danas su nešto najčudnije ikad
Elle Style Awards 2024: Počinje odbrojavanje do najvećeg modnog događaja u regionu
Ni braon ni burgundi: Ova boja haljine se bez problema uklapa u svaki dnevni stil, a mi znamo 12 najlepših