Zašto ne biste za promenu umesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinovati sa raznim namazima - džemom, medom, kremom... U nastavku vam donosimo recept za japanske palačinke koje se popularno nazivaju i sufle palačinke zbog svog specifičnog izgleda...
Sastojci:
2 žumanca
1/4 šoljice šećera
1/2 šoljice mleka
3/4 šoljice mešavine za palačinke
4 belanca
Za posluživanje:
maslac
slatki sirup ili džem
razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
šlag po želji.
Trebaće vam i okrugli metalni kalupi za pripremu.
Priprema:
Izmešajte s mikserom žumanca, šećer, mleko i mešavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. U drugoj posudi s mikserom izmešjate belanca dok ne dobijete čvrstu smesu. Pažljivo umešajte smesu za palačinke i pazite da se ne rastopi.
Namastite dva metalna kalupa i stavite na ploču i podesite nisku temperaturu. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mešavinom, pokrijte posudu s poklopcem i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 10 minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.
Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od posude (tiganja) i oprezno ih preokrenite. Kuvajte još 5 minuta, a zatim ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili džemom, čokoladnim kremom ili bobičastim voćem, a odlično je i sa šlagom.
ZNATE LI KOJA FRIZURA PRISTAJE VAŠEM HOROSKOPSKOM ZNAKU? Škorpije su za ravno sečeni bob, a Vage duge i glamurozne kose
KO JE SRPKINJA PO KOJOJ JE NAPISAN "SEKS I GRAD": Anku svet obožava iako bi se od njenih reči i kamiondžije postidele
KAKO JE NASTALA NAJTUŽNIJA PESMA 20. VEKA? Peva o užasima s kojima se borio, a malo posle toga pronađen je mrtav u liftu
KOSA VAM SE BRZO MASTI? Ovo je jedan od najčešćih razloga i ne - nije do šampona ili regeneratora
TRIK OD 200 DINARA ZA NAJDUŽE, UVIJENE TREPAVICE: Zaboravite na LASH LIFT u salonu - za 10 minuta do 5x boljih rezultata