Zašto ne biste za promenu umesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinovati sa raznim namazima - džemom, medom, kremom... U nastavku vam donosimo recept za japanske palačinke koje se popularno nazivaju i sufle palačinke zbog svog specifičnog izgleda...

Sastojci:

2 žumanca
1/4 šoljice šećera
1/2 šoljice mleka
3/4 šoljice mešavine za palačinke
4 belanca

Za posluživanje:

maslac
slatki sirup ili džem
razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
šlag po želji.
Trebaće vam i okrugli metalni kalupi za pripremu.

japanske palačinke
Shutterstock 

Priprema:

Izmešajte s mikserom žumanca, šećer, mleko i mešavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. U drugoj posudi s mikserom izmešjate belanca dok ne dobijete čvrstu smesu. Pažljivo umešajte smesu za palačinke i pazite da se ne rastopi.

Namastite dva metalna kalupa i stavite na ploču i podesite nisku temperaturu. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mešavinom, pokrijte posudu s poklopcem i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko 10 minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.

Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od posude (tiganja) i oprezno ih preokrenite. Kuvajte još 5 minuta, a zatim ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili džemom, čokoladnim kremom ili bobičastim voćem, a odlično je i sa šlagom.

Pogledajte u videu kako izgleda priprema: