Tanke francuske ili deblje američke… nema tu puno filozofije kada se radi o palačinkama, osim kada biramo namaz za ovu poslasticu. Predstavljamo vam novi recept kojim možeš iznenaditi svoje ukućane možeš - Zebra palačinkama.

Vrlo efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u smesu.

Priprema je vrlo jednostavna pa je vrlo lako mogu svladati i početnice. Što je još bolje, gotove palačinke izgledaju kao da su izašle kuhinje najvrsnijih kuvara. U nastavku vam donosimo recept.

Sastojci:

- 500 ml mleka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 kašika rastopljenog margarina
- 1 dcl mineralne vode
- brašno
- 1 kašika kakaa (ide u 1/4 testa)
- 1 pumpica ili vrećica za šaranje

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas