Ovas koji je prenoći

Za ovaj recept moraćete malo više da se iscimate, ali je ultra zdrav i pri tom ukusan.

¼ kašičice mlevenog cimeta
50 g ovsa
2 kašike jogurta
50 g šumskog voća
Kašika meda
½ kašike kikiriki putera ili drugih orašastih plodova

Noć pre doručkovanja potopite ovas u 100 ml vode ili mleka sa cimetom i prstohvatom soli. Sledećeg dana dodajte još malo vode ili mleka ako je potrebno. Zatim stavite i jogurt, voće, med i puter.

Turski doručak

1 kašika maslinovog ulja

2 luka, sitno iseckana

1 crvena paprika, sitno iseckana

1 mala ljuta papričica, sitno iseckana
8 čeri paradajza
1 kriška hleba
4 јаја
2 kašike mleka
4 kašike jogurta

mali svežanj peršuna, sitno iseckan

Podmažite unutrašnjost manje šerpe. Ostatak ulja stavite u tiganj i zagrejte i umešajte luk, biber i čili. Prižite dok ne omekšaju. Zatim dodajte u šerpu, kao i paradajz, hleb i sve promešajte.Umutite jaja sa mlekom i peršunom i prelijte ih po vrhu, vodeći računa da su svi ostali sastojci pokriveni. Kuvati 5-6 sati. Poslužite uz jogurt.

Proteinski čija puding

Sastojci:
2 kašike čija semenki
1dl bademovog nezaslađenog mleka (pola čaše). 
2 kašike putera (50g)
4 kašike borovnica (55g)
1 kašika meda 

Potopiti čija semenke u bademovo mleko 15-ak minuta. Možete i preko noći ostaviti. Promešajte dobro a zatim dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte. Ovaj doručak je izrazito pogodan i za decu.