S.I.R.

Možda i jedan od najukusnijih domaćih sireva koje sam probala je banatski S.I.R. U pitanju je kozja i kravlja mocarela sa ukusima i to: lavanda i badem (ludilo koliko je preukusan), začinsko bilje, miks pečuraka, borovnica, malina, limun i biber, dimljeni, crni tartuf i jestivo zlato.

Srećna koza 

Kozji sirevi važe za izrazito zdrave, a Srećna koza brend dolazi sa seoskog imanja u Velikom Gaju. U pitanju su polutvrdi sirevi, od onih bez dodataka, do onih sa borovnicom, crnim tartufima, sremušem, sušenim paradajzom, zelenim biberom, itd.

Mala kuća sira 

Ovi vojvođanski, organski sirevi prava su poslastica. U asortimanu imaju kačkavalj (običan i dimljeni), halumi (sa ukusima), mocarelu, lisnati i mladi sir.

Gorski sir 

Ova mala mlekara, koja se nalazi u selu Jazak na Fruškoj Gori pokrenuta je sa ciljem proizvodnje vrhunskog kozjeg sira, od čistog kozjeg mleka. Proizvode se po tradicionalnoj recepturi, kako bi se sačuvala receptura lokalnih fruškogorskih sireva. U ponudi imaju sireve sa ukusima, one koji su odležali u hrastovini, zreli sir, halumi, sir za grilovanje, one sa voćem, itd.

Belgrader 

Po staroj recepturi holandske gaude, napravljen od svežeg mleka podno Cera veštinom i upornošću domaćih majstora, obogaćen aromom Italije - to je sir Belgrader. Uz različite ukuse ovih sireva možete praviti svetske specijalitete.