Predstavljamo vam ukusne recepte sa avokadom, koje ćete zapravo obožavati.
Gvakamole
Za ovaj recept vam je potrebno:
- 3 avokada - oljušteni, bez koštice i izgnječeni
- Sok od 1 limete
- 1 kašičica soli
- ½ šolje luka izečenog na kockice
- 3 kašike svežeg korijandera, iseckanog
- 2 paradajza, iseckanog na kockice
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- Prstohvat bibera
U posudu srednje veličine pomešajte avokado, sok od limete i so. Dodajte i luk, korijander, paradajz i beli luk. Pospite sa biberom. Sve dobro izmešajte. Ohladite u frižideru sat vremena za jači ukus ili servirajte odmah. Uz takose ili tortilju.
Avokado tost
Ovaj recept ima hiljadu i jednu verziju, a mi smo izdvojili avokado tost sa dimljenim lososom. Idealan je za doručak.
Za njega vam je potrebno:
- 1 avokado
- 2 kašike jogurta malim procentom masnoće
- ½ limuna, isceđenog
- 2 kriške prepečnog raženog hleba
- Prstohvat bibera
- 75 gr dimljenog lososa
- 1/4 krastavca
- Salata potočarka (ili zelena ako ne nađete potočarku)
Za dresing vam je potrebno:
- Čili
- 1 kašika sitno iseckane nane
- ½ limuna, iceđenog
- 1 paradajz, sitno iseckan na kockice
- 1 kašičica belog vinskog sirćeta
Priprema:
Dresing ćete napraviti tako što ćete pomešati sve sastojke za dresing zajedno. Zatim, prepolovite avokado, izvadite košticu i zagrabite kašikom mesnati deo i stavite u posudu. Dodajte jogurt i limunov sok i sve izgnječite viljuškom. Dobro začinite solju i crnim biberom. Stavite smesu na prepečeni raženi hleb, pospite sa malo bibera, a zatim stavite i dimljeni losos i krastavac. Na kraju, prelijte dresingom i dodajte potočarku.
Čokoladni mus sa avokadom
Da, dobro ste pročitali - u pitanju je poslastica sa avokadom. Za ovaj recept vam je potrebno:
- 100 gr 70% tamne čokolade
- 1 avokado zreo i oljušten
- 1 kašičica sirupa od agave
- maline, kakao u zrnu i pistaći za dekorisanje
Priprema:
Otopite čokoladu u mikrotalasnoj ili u činiji koja je potopljena u šerpicu sa vrelom vodom, a zatim ostavite da se ohladi par minuta. U malom blenderu izbendajte avokado dok ne postane vrlo glatka smesa - dodajte 1 kašiku vode ako vam je potrebno. Smesu pažljivo izmešajte sa rastopljenom čokoladom i agavinim sirupom. Dobijenu finalnu smesu podelite u 4 male čaše i ohladite u frižideru. U svako stavite i maline, kakao i pistaće.
U Sava Centru održana promocija knjige "Tajne zanata" Miroslava Miškovića
Viralno rumenilo košta 44€, a ne vredi ni 500 din: Ove drogerijske zamene su 10x bolje i pigmentovanije
10 situacija kada smo morali 2x da pogledamo u obuću slavnih: Kokošije kandže i danas su nešto najčudnije ikad
Elle Style Awards 2024: Počinje odbrojavanje do najvećeg modnog događaja u regionu
Ni braon ni burgundi: Ova boja haljine se bez problema uklapa u svaki dnevni stil, a mi znamo 12 najlepših