Okej, u ovom receptu ima mesa, ali je u pitanju govedina sa đumbirom, keljom i pečurkama.

Za marinadu vam je potrebno:

1/3 šolje soja sosa 
1/2 šolje supe od povrća
3 kašike pirinčanog sirćeta (ili običnog)
2 kašike kukuruznog skroba
2 kašičice mlevenog đumbira
1/4 kašičice mlevenog bibera

Za jelo vam je potrebno:

1/2 kg govedine
2 čena bela luka, mlevena
2 kašike masilnovog ulja
200 gr pečuraka (šampinjona) isečenih na pola
100 gr šitake pečuraka, isečenih na pola
3 šolje seckanog kelja
2 mlada luka, tanko isečena

Priprema

Dodajte sve sastojke za marinadu u posudu i umutite da se sjedine. Sipajte marinadu u veliku posudu, a zatim dodajte govedinu i lagano ih sjedinite. Pokrijte meso i ostavite u frižideru najmanje 15 minuta. Kada marinirate meso, zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Izvadite meso iz marinade kašikom sa prorezima (ne bacajte marinadu), i stavite u tiganj sa sosom od belog luka. Pecite oko 2-3 minuta dok ne porumeni, povremeno mešajući. Izvadite meso sa šupljom kašikom i ostavite sa strane.

U tiganj dodajte preostalu kašiku ulja. Zatim dodajte pečurke, kelj i preostalu marinadu i mešajte da se sjedini. Pecite 3-4 minuta, dok kelj ne omekša, sos se zgusne i proključa, a pečurke se skuvaju, redovno mešajući da sos ne zagori. Dodajte i meso. Poslužite odmah sa pirinčom ili kinoom, ukrašeno seckanim zelenim lukom.