Okej, u ovom receptu ima mesa, ali je u pitanju govedina sa đumbirom, keljom i pečurkama.
Za marinadu vam je potrebno:
1/3 šolje soja sosa
1/2 šolje supe od povrća
3 kašike pirinčanog sirćeta (ili običnog)
2 kašike kukuruznog skroba
2 kašičice mlevenog đumbira
1/4 kašičice mlevenog bibera
Za jelo vam je potrebno:
1/2 kg govedine
2 čena bela luka, mlevena
2 kašike masilnovog ulja
200 gr pečuraka (šampinjona) isečenih na pola
100 gr šitake pečuraka, isečenih na pola
3 šolje seckanog kelja
2 mlada luka, tanko isečena
Priprema
Dodajte sve sastojke za marinadu u posudu i umutite da se sjedine. Sipajte marinadu u veliku posudu, a zatim dodajte govedinu i lagano ih sjedinite. Pokrijte meso i ostavite u frižideru najmanje 15 minuta. Kada marinirate meso, zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Izvadite meso iz marinade kašikom sa prorezima (ne bacajte marinadu), i stavite u tiganj sa sosom od belog luka. Pecite oko 2-3 minuta dok ne porumeni, povremeno mešajući. Izvadite meso sa šupljom kašikom i ostavite sa strane.
U tiganj dodajte preostalu kašiku ulja. Zatim dodajte pečurke, kelj i preostalu marinadu i mešajte da se sjedini. Pecite 3-4 minuta, dok kelj ne omekša, sos se zgusne i proključa, a pečurke se skuvaju, redovno mešajući da sos ne zagori. Dodajte i meso. Poslužite odmah sa pirinčom ili kinoom, ukrašeno seckanim zelenim lukom.
Osvetnički povratak Adrijane Lime: U javnosti je razapinjali, a posle 6 godina svima očitala lekciju
Poznati koji su odrasli u siromaštvu, a sada žive u luksuzu: Neki su napustili školu i spavali na stanicama
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
3 evropska grada za jesenje putovanje: Od bivše prestonice masovnog turizma do najveće pretnje Kopenhagenu
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!