Okej, u ovom receptu ima mesa, ali je u pitanju govedina sa đumbirom, keljom i pečurkama.
Za marinadu vam je potrebno:
1/3 šolje soja sosa
1/2 šolje supe od povrća
3 kašike pirinčanog sirćeta (ili običnog)
2 kašike kukuruznog skroba
2 kašičice mlevenog đumbira
1/4 kašičice mlevenog bibera
Za jelo vam je potrebno:
1/2 kg govedine
2 čena bela luka, mlevena
2 kašike masilnovog ulja
200 gr pečuraka (šampinjona) isečenih na pola
100 gr šitake pečuraka, isečenih na pola
3 šolje seckanog kelja
2 mlada luka, tanko isečena
Priprema
Dodajte sve sastojke za marinadu u posudu i umutite da se sjedine. Sipajte marinadu u veliku posudu, a zatim dodajte govedinu i lagano ih sjedinite. Pokrijte meso i ostavite u frižideru najmanje 15 minuta. Kada marinirate meso, zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Izvadite meso iz marinade kašikom sa prorezima (ne bacajte marinadu), i stavite u tiganj sa sosom od belog luka. Pecite oko 2-3 minuta dok ne porumeni, povremeno mešajući. Izvadite meso sa šupljom kašikom i ostavite sa strane.
U tiganj dodajte preostalu kašiku ulja. Zatim dodajte pečurke, kelj i preostalu marinadu i mešajte da se sjedini. Pecite 3-4 minuta, dok kelj ne omekša, sos se zgusne i proključa, a pečurke se skuvaju, redovno mešajući da sos ne zagori. Dodajte i meso. Poslužite odmah sa pirinčom ili kinoom, ukrašeno seckanim zelenim lukom.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima