Jaja jesu supernamirnica i spadaju među najbolje izvore proteina koje možete pronaći u svom supermarketu. Ipak, ova kajgana ih ima još više, zajedno sa raznim aminokiselinama koje omogućuju pravilnu regeneraciju mišićnog tkiva, značajnog potrošača u ljudskom telu koji ne dopušta gomilanje naslaga. Pored toga, ovo jelo zadovoljava oko 40% dnevnih potreba za kalcijumom, važnim nutrijentom za skidanje masnih naslaga. Zato, ako želite moćan doručak koji vam neće opteretiti ni stomak ni krvne sudove, tofu-kajgana sa kurkumom je pravo rešenje. Evo recepta:
Za 2 osobe:
Tvrdi tofu, 1 blok
Kurkuma, 1/4 kašičice
Crna so, prstohvat
Beli luk u prahu, prstohvat
Portobelo pečurke, 2, pečene
Čeri paradajz, šaka, pečen
Avokado, 1/2, isečen na kriške
Priprema:
01/ Kombinujte tofu sa sazačinima i promešajte viljuškom.
02/ Rasporedite tofu na pleh sa hartijom za pečenje i pecite 10-15 minuta na 160 stepeni.U međuvremenu, grilujte ili ispržite pečurke - redak biljni izvor vitamina D koji jačamišiće - i paradajz sa par kapi ulja i malo soli i bibera.
03/ Servirajte sa avokadom za proteinski doručak koji ne sadrži ugljene hidrate, a ima zdravu količinu dobrih masti.
Prijatno.
6 pristupačnih brendova torbi, a nisu Zara i H&M: Ove sezone biramo favorite trendseterki s Instagrama
6 znakova da vam je hitno potreban odmor: Ne ignorišite ih, već proverite da li je vreme za pauzu
3 mantila koje Francuskinje nose ove jeseni: Na ulicama Pariza dominiraju neobični krojevi i različite boje
Ulje za rast kose koje nema konkurenciju: Dodajte par kapi i šampon ako vam fali gustina i dužina
Žene sa ovom jednom osobinom osvajaju muškarce: Ni 10x lepše ne mogu da se takmiče s njom