Jaja jesu supernamirnica i spadaju među najbolje izvore proteina koje možete pronaći u svom supermarketu. Ipak, ova kajgana ih ima još više, zajedno sa raznim aminokiselinama koje omogućuju pravilnu regeneraciju mišićnog tkiva, značajnog potrošača u ljudskom telu koji ne dopušta gomilanje naslaga. Pored toga, ovo jelo zadovoljava oko 40% dnevnih potreba za kalcijumom, važnim nutrijentom za skidanje masnih naslaga. Zato, ako želite moćan doručak koji vam neće opteretiti ni stomak ni krvne sudove, tofu-kajgana sa kurkumom je pravo rešenje. Evo recepta:

Za 2 osobe:

Tvrdi tofu, 1 blok

Kurkuma, 1/4 kašičice

Crna so, prstohvat

Beli luk u prahu, prstohvat

Portobelo pečurke, 2, pečene

Čeri paradajz, šaka, pečen

Avokado, 1/2, isečen na kriške

Pečurke su veoma bogat izvor vitamina D, koji je u ovom trenutku veoma značajan za sve nas
Shutterstock Pečurke su veoma bogat izvor vitamina D, koji je u ovom trenutku veoma značajan za sve nas

Priprema:

01/ Kombinujte tofu sa sazačinima i promešajte viljuškom.

02/ Rasporedite tofu na pleh sa hartijom za pečenje i pecite 10-15 minuta na 160 stepeni.U međuvremenu, grilujte ili ispržite pečurke - redak biljni izvor vitamina D koji jačamišiće - i paradajz sa par kapi ulja i malo soli i bibera.

03/ Servirajte sa avokadom za proteinski doručak koji ne sadrži ugljene hidrate, a ima zdravu količinu dobrih masti.

Prijatno.