Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Reč je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča.
Lako se spremaju, od svega šest sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji.
Sastojci za dorayaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 kašike vode ili mleka
2 velika jaja
1 kašika meda
1 manja kašika sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji
Priprema:
1. Jaja pomešajte sa šećerom i medom, izmešajte dok ne dobijete penastu smesu..
2. Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mleku. Dobro promešajte pa smesu naspite u jaja.
3. Prosejte brašno, a zatim ga postupno dodajte u jaja uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu.
4. Zagrejte tiganj s malo biljnog ulja i dodajte smesu za palačinke – napravite krug mera do 10 cantimetara.
5. Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju s obe strane.
6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
7. Namaz po želji obilno stavite između dve palačinke i poslužite toplo. U nastavku možete videti i postupak pravljenja ove japanske poslatice:
5 namirnica koje brže tope masnoće na stomaku: Plan ishrane obećava smanjenje struka za 18cm za 6 nedelja
Kako uštedeti u supermarketu? Planiranje, skriveni popusti i kuponi - 8 saveta koji će vam napuniti džepove
Bela Hadid snimila video kako postiže prirodan izgled šminkom: Sve nanosi prstima, a u ovome je glavna caka
Najbolja krema sa kolagenom: Briše tragove starenja i bore u trenu i idealna je za sve žene iznad 25 godina
Ovih 9 džempera odgovara svim ženama sa većim grudima: Moderni krojevi u kojima se osećaju ugodno ceo dan