Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Reč je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča.
Lako se spremaju, od svega šest sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji.
Sastojci za dorayaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 kašike vode ili mleka
2 velika jaja
1 kašika meda
1 manja kašika sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji
Priprema:
1. Jaja pomešajte sa šećerom i medom, izmešajte dok ne dobijete penastu smesu..
2. Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mleku. Dobro promešajte pa smesu naspite u jaja.
3. Prosejte brašno, a zatim ga postupno dodajte u jaja uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu.
4. Zagrejte tiganj s malo biljnog ulja i dodajte smesu za palačinke – napravite krug mera do 10 cantimetara.
5. Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju s obe strane.
6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
7. Namaz po želji obilno stavite između dve palačinke i poslužite toplo. U nastavku možete videti i postupak pravljenja ove japanske poslatice:
5 modernih boja torbi koje ćemo nositi i nakon jeseni: U ove večne nijanse vredi uložiti
Pobedila je rak, a sad je dobila još težu dijagnozu: Glumica koju smo voleli 90-ih boji se da neće još dugo živeti
Na koži se oseća satima, a na odeći i danima nakon nanošenja: Elegantan parfem za sve prilike i godišnja doba
10 ideja za doručak sa puno proteina: Utiču na zdravlje hormona, ubrzavaju metabolizam i podižu energiju
Najbolji serumi za lice do 1.000 dinara: Utedite novac sa nekim od proizvoda koji radi bolje od dosta skupljih