Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Reč je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča.
Lako se spremaju, od svega šest sastojaka koje većina ima u svojoj kuhinji.
Sastojci za dorayaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 kašike vode ili mleka
2 velika jaja
1 kašika meda
1 manja kašika sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji
Priprema:
1. Jaja pomešajte sa šećerom i medom, izmešajte dok ne dobijete penastu smesu..
2. Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mleku. Dobro promešajte pa smesu naspite u jaja.
3. Prosejte brašno, a zatim ga postupno dodajte u jaja uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu.
4. Zagrejte tiganj s malo biljnog ulja i dodajte smesu za palačinke – napravite krug mera do 10 cantimetara.
5. Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju s obe strane.
6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
7. Namaz po želji obilno stavite između dve palačinke i poslužite toplo. U nastavku možete videti i postupak pravljenja ove japanske poslatice:
ZNATE LI KOJA FRIZURA PRISTAJE VAŠEM HOROSKOPSKOM ZNAKU? Škorpije su za ravno sečeni bob, a Vage duge i glamurozne kose
KAKO ISFENIRATI TALASE DA STOJE 5 DANA? Za frizuru kao iz salona pratite 5 koraka frizerke Katarine
KO JE SRPKINJA PO KOJOJ JE NAPISAN "SEKS I GRAD": Anku svet obožava iako bi se od njenih reči i kamiondžije postidele
KAKO JE NASTALA NAJTUŽNIJA PESMA 20. VEKA? Peva o užasima s kojima se borio, a malo posle toga pronađen je mrtav u liftu
KOSA VAM SE BRZO MASTI? Ovo je jedan od najčešćih razloga i ne - nije do šampona ili regeneratora