Predstavljamo vam recept za cheesecake od manga i bele čokolade. Iako možda spoj ovakvih namernica deluje čudno, ljubitelji slatkiša koji su ga jednom probali, uvek su se rado vraćali ovom receptu.

Sastojci (za 8 osoba):

BISKVIT

- 250 g petit keks

- 100 g margarina (rastopljenog)

NADEV

- 250 g sira
- 3 kašike šećera
- 10 g bele čokolade (rastopljene)
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šoljica manga (naseckanog na komadiće)

Priprema:

1.Petit keks i margarin se izmešaju, takva smesa se stavi u kalup za tortu (23-26 cm) i pritisne rukama. Ostavi se 10 minuta u frižideru da se ohladi.

2.Sir se izmiksa dok ne bude gladak. Postepeno se doda šećer, rastopljena bela čokolada i slatka pavlaka. Na kraju se stavite mango i želatina.

3.Tako pripremljen nadev prelijte preko pripremljenog biskvita. Ostaviti da se ohladi 2 do 3 sata

4.Dekorišite belom čokoladom, šlagom i kriškama manga po želji.