Uželeli ste se palačinki, ali pazite na ishranu i pokušavate da smanjite unos belog pšeničnog brašna ili glutena? Onda probajte palačinke s bademovim brašnom.
S obzirom na to da je badem sam po sebi ukusan, ove palačinke takođe dobijaju bogatiji ukus zbog svoga dodatka. Sama priprema je vrlo jednostavna i ne razlikuje se od pripreme klasičnih palačinki.
SASTOJCI (za otprilike 6 palačinki srednje veličine):
- 180 g bademova brašna
- 2 velika jaja
- 60 ml mleka
- 20 g maslaca
- 1 velika kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičicaa praška za pecivo
PRIPREMA:
Rastopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi. U posudi razmutite jaja sa šećerom i soli. Zatim dodajte rastopljeni maslac i mleko. Na kraju dodajte bademovo brašno koje ste pre toga pomešali s praškom za pecivo. Pustite smesu da odstoji 15 minuta, a nakon toga pecite palačinke po klasičnom postupku na ploči zagrejanoj na srednje jakoj temperaturi.
SAVET:
Palačinke dodatno možete obogatiti dodatkom po želji ili nekom aromom poput male kašike ekstrakta od vanile ili malo vanilin šećera. Badem obožava citruse pa će jednako ukusan dodatak biti malo izrendane limunove ili narandžine korice, ali i pokoja kšičica soka od limuna.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima