Uželeli ste se palačinki, ali pazite na ishranu i pokušavate da smanjite unos belog pšeničnog brašna ili glutena? Onda probajte palačinke s bademovim brašnom.
S obzirom na to da je badem sam po sebi ukusan, ove palačinke takođe dobijaju bogatiji ukus zbog svoga dodatka. Sama priprema je vrlo jednostavna i ne razlikuje se od pripreme klasičnih palačinki.
SASTOJCI (za otprilike 6 palačinki srednje veličine):
- 180 g bademova brašna
- 2 velika jaja
- 60 ml mleka
- 20 g maslaca
- 1 velika kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičicaa praška za pecivo
PRIPREMA:
Rastopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi. U posudi razmutite jaja sa šećerom i soli. Zatim dodajte rastopljeni maslac i mleko. Na kraju dodajte bademovo brašno koje ste pre toga pomešali s praškom za pecivo. Pustite smesu da odstoji 15 minuta, a nakon toga pecite palačinke po klasičnom postupku na ploči zagrejanoj na srednje jakoj temperaturi.
SAVET:
Palačinke dodatno možete obogatiti dodatkom po želji ili nekom aromom poput male kašike ekstrakta od vanile ili malo vanilin šećera. Badem obožava citruse pa će jednako ukusan dodatak biti malo izrendane limunove ili narandžine korice, ali i pokoja kšičica soka od limuna.
Svo petoro dece se sramoti slavnog oca: Istovremeno imao dve trudne žene, a zbog prevare bivše dobio kaznu
Da li je delotvorniji kolagen ili retinol? Dermatolozi kažu - ova supstanca je moćnija u nezi žena 50+ godina
Burgundi je svuda oko nas: Pronašli smo 15 komada do 3.000 dinara koje stavljamo u šoping korpu
Viralni plumper za usne koji zaista daje rezultate: Daje instant volumen koji izgleda bolje i od filera
6 korejskih krema koje će vaša koža obožavati tokom zime: Dubinski hidriraju i vraćaju sjaj i blistavost licu