Ivan Marković, poznat i kao Shumadian Chef na Instagramu je prezenter kulinarskih sadržaja i gastro putnik. Iako se više od 15 godina bavi odnosima sa javnošću i ljudskim resursima, 2014. postaje jedan od takmičara regionalnog kulinarskog takmičenja „Moja kuhinja, moja pravila“ (My Kitchen Rules) i tako aktivnije ulazi u svet kulinarstva.
Zajedno sa svojom prijateljicom pokreće prvu online emisiju o kuvanju „Kuvaj pametno“. Koautor je serijala i kuvara "Nezaboravni ukusi Srbije" koji čini 12 epizoda i 24 recepta zaboravljenih starih srpskih jela. Svoju inspiraciju traži u receptima svojih baka, ali i na putovanjima po različitim krajevima sveta iz kojih donosi ideje i začine za kuvanje.
Danas za sve vas sprema pileći pate, iliti paštetu. Uživajte!
Pate (pašteta) od pileće džigerice sa medovačom
- 500 grama pileće džigerice
- 3 glavice ljutike ili pola glavice crnog luka
- jedan čen belog luka
- 100 grama putera
- majčina dušica
- čašica medovače ili viskija
- 3 kašike kisele pavlake
- so i biber
Priprema:
- Stavite seckani luk da se prži na 20 g putera i malo maslinovog ulja. Vodite računa da ne zagori.
- Dodajte sitno seckani beli luk, majčinu dušicu i džigericu.
- Pustite da se prži par minuta, pa dodajte čašicu medovače i nastavite još par minuta sa prženjem, kako bi ispario alkohol. Dodajte so i biber.
- Džigericu izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom, zajedno sa pavlakom i 30 grama putera. Džigericu sipajte u posudu za služenje i ili teglicu, pa prelijte ostatkom istopljenog putera.
Prijatno!
Kako se najbolje približiti svakom znaku: Ovan i Riba vole avanturiste, a Vodolija kreativce
Šta se desilo za najlepšom ženskom grupom u ex YU? Jedna se udala u Dubaiju, a ona htela da tuži Bruna Marsa
Helikopterom na vrh glečera, iznajmljivanje Ajfelove kule, orkestar na stadionu: Najčudnije prosidbe slavnih
4 znaka koja stalno beže od svojih problema: Ignorišu su i nalaze razloge samo da se ne suoče s njima
Projekat „Dečji svet je veći od ekrana“ nagrađen priznanjem „Kampanje sa svrhom“