Ivan Marković, poznat i kao Shumadian Chef na Instagramu je prezenter kulinarskih sadržaja i gastro putnik. Iako se više od 15 godina bavi odnosima sa javnošću i ljudskim resursima, 2014. postaje jedan od takmičara regionalnog kulinarskog takmičenja „Moja kuhinja, moja pravila“ (My Kitchen Rules) i tako aktivnije ulazi u svet kulinarstva.
Zajedno sa svojom prijateljicom pokreće prvu online emisiju o kuvanju „Kuvaj pametno“. Koautor je serijala i kuvara "Nezaboravni ukusi Srbije" koji čini 12 epizoda i 24 recepta zaboravljenih starih srpskih jela. Svoju inspiraciju traži u receptima svojih baka, ali i na putovanjima po različitim krajevima sveta iz kojih donosi ideje i začine za kuvanje.
Danas za sve vas sprema pileći pate, iliti paštetu. Uživajte!
Pate (pašteta) od pileće džigerice sa medovačom
- 500 grama pileće džigerice
- 3 glavice ljutike ili pola glavice crnog luka
- jedan čen belog luka
- 100 grama putera
- majčina dušica
- čašica medovače ili viskija
- 3 kašike kisele pavlake
- so i biber
Priprema:
- Stavite seckani luk da se prži na 20 g putera i malo maslinovog ulja. Vodite računa da ne zagori.
- Dodajte sitno seckani beli luk, majčinu dušicu i džigericu.
- Pustite da se prži par minuta, pa dodajte čašicu medovače i nastavite još par minuta sa prženjem, kako bi ispario alkohol. Dodajte so i biber.
- Džigericu izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom, zajedno sa pavlakom i 30 grama putera. Džigericu sipajte u posudu za služenje i ili teglicu, pa prelijte ostatkom istopljenog putera.
Prijatno!
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima