Možda ti zvuči čudno, ali pečeni grejp je veomao ukusan. Grejpfrut je ukusan vruć koliko i hladan, a savršen je izbor za doručak kada ti treba energije.
Pronašli smo recept za najjednostavniju pripremu, za koju ti treba samo grejpfrut i žuti šećer, a ako ti se svidi, možeš se malo poigrati sastojcima i umesto šećera staviti na njega med ili kriške banane.
Važno je da je rerna dobro zagrejana pre nego što grejp staviš u nju i da se šećer lepo otopi i upije u njega.
Trebaće ti:
- 1 do 2 grejpfruta, crvena ili žuta, isečena na pola
- žuti šećer, 2 do 3 kašičice na polovinu grejpa
Postupak:
Iseci grejp na pola. Pomeješaj malo žutog šećera, istopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
Prstima ravnomerno pospi smesu šećera po polovinama grejpfruta. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stavi polovine grejpfruta, okrenute prema gore.
Stavi ga u rernu na oko 4 cantimetra od izvora toplote i peci dok šećer ne postane penast i karamelizovan, oko 3-5 minuta. Nakon toga grejp izvadi iz rerne i ostavi ga da se ohladi. Preporučujemo ti da ga pojedeš dok je još topao.
5 namirnica koje brže tope masnoće na stomaku: Plan ishrane obećava smanjenje struka za 18cm za 6 nedelja
Kako uštedeti u supermarketu? Planiranje, skriveni popusti i kuponi - 8 saveta koji će vam napuniti džepove
Bela Hadid snimila video kako postiže prirodan izgled šminkom: Sve nanosi prstima, a u ovome je glavna caka
Najbolja krema sa kolagenom: Briše tragove starenja i bore u trenu i idealna je za sve žene iznad 25 godina
Ovih 9 džempera odgovara svim ženama sa većim grudima: Moderni krojevi u kojima se osećaju ugodno ceo dan