Možda ti zvuči čudno, ali pečeni grejp je veomao ukusan. Grejpfrut je ukusan vruć koliko i hladan, a savršen je izbor za doručak kada ti treba energije.

Pronašli smo recept za najjednostavniju pripremu, za koju ti treba samo grejpfrut i žuti šećer, a ako ti se svidi, možeš se malo poigrati sastojcima i umesto šećera staviti na njega med ili kriške banane.

Važno je da je rerna dobro zagrejana pre nego što grejp staviš u nju i da se šećer lepo otopi i upije u njega.

Trebaće ti:

- 1 do 2 grejpfruta, crvena ili žuta, isečena na pola
- žuti šećer, 2 do 3 kašičice na polovinu grejpa

grejpfrut
Shutterstock 

Postupak:

Iseci grejp na pola. Pomeješaj malo žutog šećera, istopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
Prstima ravnomerno pospi smesu šećera po polovinama grejpfruta. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stavi polovine grejpfruta, okrenute prema gore.

Stavi ga u rernu na oko 4 cantimetra od izvora toplote i peci dok šećer ne postane penast i karamelizovan, oko 3-5 minuta. Nakon toga grejp izvadi iz rerne i ostavi ga da se ohladi. Preporučujemo ti da ga pojedeš dok je još topao. 

Savet: žuti grejp je često kiseliji od crvenog pa na njega možeš staviti više šećera.