Možda ti zvuči čudno, ali pečeni grejp je veomao ukusan. Grejpfrut je ukusan vruć koliko i hladan, a savršen je izbor za doručak kada ti treba energije.
Pronašli smo recept za najjednostavniju pripremu, za koju ti treba samo grejpfrut i žuti šećer, a ako ti se svidi, možeš se malo poigrati sastojcima i umesto šećera staviti na njega med ili kriške banane.
Važno je da je rerna dobro zagrejana pre nego što grejp staviš u nju i da se šećer lepo otopi i upije u njega.
Trebaće ti:
- 1 do 2 grejpfruta, crvena ili žuta, isečena na pola
- žuti šećer, 2 do 3 kašičice na polovinu grejpa
Postupak:
Iseci grejp na pola. Pomeješaj malo žutog šećera, istopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
Prstima ravnomerno pospi smesu šećera po polovinama grejpfruta. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stavi polovine grejpfruta, okrenute prema gore.
Stavi ga u rernu na oko 4 cantimetra od izvora toplote i peci dok šećer ne postane penast i karamelizovan, oko 3-5 minuta. Nakon toga grejp izvadi iz rerne i ostavi ga da se ohladi. Preporučujemo ti da ga pojedeš dok je još topao.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima