Možda ti zvuči čudno, ali pečeni grejp je veomao ukusan. Grejpfrut je ukusan vruć koliko i hladan, a savršen je izbor za doručak kada ti treba energije.
Pronašli smo recept za najjednostavniju pripremu, za koju ti treba samo grejpfrut i žuti šećer, a ako ti se svidi, možeš se malo poigrati sastojcima i umesto šećera staviti na njega med ili kriške banane.
Važno je da je rerna dobro zagrejana pre nego što grejp staviš u nju i da se šećer lepo otopi i upije u njega.
Trebaće ti:
- 1 do 2 grejpfruta, crvena ili žuta, isečena na pola
- žuti šećer, 2 do 3 kašičice na polovinu grejpa
Postupak:
Iseci grejp na pola. Pomeješaj malo žutog šećera, istopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
Prstima ravnomerno pospi smesu šećera po polovinama grejpfruta. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stavi polovine grejpfruta, okrenute prema gore.
Stavi ga u rernu na oko 4 cantimetra od izvora toplote i peci dok šećer ne postane penast i karamelizovan, oko 3-5 minuta. Nakon toga grejp izvadi iz rerne i ostavi ga da se ohladi. Preporučujemo ti da ga pojedeš dok je još topao.
ZNATE LI KOJA FRIZURA PRISTAJE VAŠEM HOROSKOPSKOM ZNAKU? Škorpije su za ravno sečeni bob, a Vage duge i glamurozne kose
KO JE SRPKINJA PO KOJOJ JE NAPISAN "SEKS I GRAD": Anku svet obožava iako bi se od njenih reči i kamiondžije postidele
KAKO JE NASTALA NAJTUŽNIJA PESMA 20. VEKA? Peva o užasima s kojima se borio, a malo posle toga pronađen je mrtav u liftu
KOSA VAM SE BRZO MASTI? Ovo je jedan od najčešćih razloga i ne - nije do šampona ili regeneratora
TRIK OD 200 DINARA ZA NAJDUŽE, UVIJENE TREPAVICE: Zaboravite na LASH LIFT u salonu - za 10 minuta do 5x boljih rezultata