Krajem prošlog meseca Kanje Vest je promenio profilnu fotografiju na Instagramu u crni krug i time pokrenuo revoluciju na toj društvenoj mreži.

Naime, posle njega isto su uradili Džastin Biber, Kendrik Lamar, Solanž Nouls i Džejden Smit, zvezde koje Kanje na Instagramu prati od ranije.

Sve je krenulo kad je reper objavio fotku Kim Kardašijan u Balenciaginoj crnoj kreaciji na Met Gali, iako crni kvadrat simbolizuje omot njegovog novog albuma "Donda".

Naknadno je i Kim stavila crni krug kao profilnu sliku, a Kanje ju je ponovo zapratio na Instagramu, što je potstaklo šuškanja o njihovom pomirenju.

Ipak, Kim je sliku nakon nekog vremena promenila, a Kanje ju je sklonio s liste ljudi koji ga prate.

kanje vest pratioci na instagramu
Instagram 

Da cela stvar bude bizarnija, kakav je i sam imidž popularnog repera, 44-godišnjak je uskoro počeo da prati svakog ko ima crnu profilnu fotografiju na Instagramu, a nije bitno da li tu osobu poznaje ili je ona samo obožavatelj.

Pre ove neobjašnjive kampanje koja je krenula u septembru, s muzičarevog službenog profila je praćen mali broj korisnika Instagrama. Sada je taj broj daleko veći i popeo se na neverovatnih 6.000 profila s crnim krugovima na profilnoj slici.

Njegove obožavatelje oduševio je ovaj potez jer ih je zapratio njihov idol, ali još nije sasvim jasno koja je poruka iza ove kampanje.

kanje vest
Shuterstock Ipak, ni reper ni manekenka nisu komentarisali navode u medijima, a kao razlog njihovog rastanka mnogi navode i to što je Kanje Vest zakopao ratne sekire sa Kim što su potvrdile i poslednje paparaco fotografije nastale na reperovom koncertu.