Kanje je nekad bio svetla tačka repa, međutim ta vremena davno su prošla.

Naznaka da je krenuo stazom bez povratka bila svojevremeno otimanje nagrade od Tejlor Svift, jer ju je, po njegovom mišljenju zaslužila Bijonse, a u godinama koje su dolazile, Kanje je pokazivao sve bizarnije ponašanje.

Konceptualni albumi, ubeđenost da je prorok, osnivanje crkve, neobično ponašanje... zbog čega su mnogi mišljenja i da nikog ne treba da čudi što ga je Kim napustila, za koju su dugo smatrali da je njegova svetla tačka.

Kardašijanka je i sama priznala da su njegovi mentalni slomovi i neadekvatno lečenje jedan od razloga zbog kojih je rešila da stavi tačku na brak.

kim je priznala da je razlog razvoda i kanjeovo nestabilno mentalno stanje
Profimedia 

Iako je kratkotrajna afera sa jednom od najlepših žena sveta, Irinom Šajk podigla njegovu popularnost neznatno, čak je i ona rekla da "ne žele da je viđaju u javnosti sa njim".

Kanje Vest koji je nedavno organizovao ekskluzivni i po mišljenju javnosti precenjen i preskup "listening party" sada radi na nastavku svog projekta "Donda" koji je ime dobio po njegovoj pokojnoj majci čiju je smrt teško podneo.

kanje je nedavno organizovao listening party
Instagram 

Naime, reperova majka podvrgla se liposukciji nakon koje su se javile komplikacije, a preminula je dan kasnije u svojoj kući. Kanje je sebe krivio za njenu smrt, često ističući da se sve to ne bi dogodilo da nije insistirao da se presele u Los Anđeles.

Nakon toga donesen je tzv. Dondin zakon, koji od estetskih hirurga zahteva da urade sve potrebne pretrage pre operacija i tako potvrde može li se pacijent podvrgnuti istoj.

Album na kom radi trebalo je da svetlost dana ugleda u petak, ali kako nije gotov, reperov predstavnik za štampu rekao je da Kanje planira da ostane na stadionu dok ga ne završi.

Iako je dobio dosta kritika zbog cene "koncerta za slušanje", upućeni tvrde da je ovo možda i najbolji album u njegovoj karijeri.

kanje vest i konceptualni album donda
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, kritike nisu izostale.

"Kanje želi da bude nova Marina Abramović", "Navučeš čarapu na facu i nazoveš to umetnošću, šta je sledeće", "Teatralan kao i uvek", "Već viđeno Kanje"... pisali su ljudi na mrežama, iako su reperu podršku pružile brojne svetske face poput Šakila Onila (49), pevača Si Lo Grina (46) i repera Big Boi-a (46), ali i supruge Kim Kardašijan koja je nakon svega ostala u dobrim odnosima sa reperom.