Damiano David izazvao je pravu pometnju među ženskom populacijom nakon što je sa svojom grupom Maneskin odneo pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji.

Svet je dobio novi seks-simbol, a pažnju iznova izazivaju njegovi stajlinzi.

Videli smo kako nosi suknje, štikle, ženski veš, šminka se, ljubi sa momcima iz benda, a sada je ponovo oduševio fanove svojim stajlingom. Maneskin trenutno odrađuju koncerte na svojoj europskoj turneji, a njihov frontman oduševljava svakim novim modnim odabirom.

Za jedan od nastupa je obukao belu, žensku romantičnu bluzu od čipke s ruskom kragnom koju je iskombinovao s kratkim kožnim pantalonama i širokim kožnim pojasom s lancima.

Na njegovom Instagram profilu posebno je zanimljivo što često objavljuje fotografije bez previše odeće.

Mnogi smatraju kako je mlađani zgodni Italijan rok zvezda novog doba, ali i drugi veliki rok izvođači eksperimentirali su s modom i lepotom brišući granice između ženskog i muškog oblačenja poput Dejvida Bouvija, Mika Džegera, Kurta Kobejna.

Njegove objave u ženskom vešu i haljinama zapalile su društvene mreže. David svakim danom ima sve veću vojsku fanova koji obožavaju njegov stil odevanja i šminkanja.

Damiano obožava da lakira nokte, retko se pojavljuje bez crnog ajlajnera, a nisu mu strani ni animal printovi, kao i štikle.

Instagram, IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia Damiano David

"Na modu gledamo kao na sopstveno izražavanje, mislimo da ona daje dodatnu snagu porukama koje šaljemo. To lično vredi u svakodnevnom životu, a pomaže nam da pronađemo vlastiti identitet i mesto u svetu, tako što se osećamo dobro u svojoj koži.

U našem slučaju, možda se bolje izražavamo mužikom, ali istovremeno mislimo i na modu jer dobra estetika daje jaču poruku pesmi", rekao je jednom prilikom David.