Glavni vokal legendarnih Rolling Stonesa Mik Džeger jedan je od najpopularnijih muzičara u istoriji i sa svojim bendom još danas aktivno nastupa.

Njegova zavidna karijera proteže se na čak šest decenija, a od samih početaka bilo je jasno da će njegova harizma, stil i glas osvojiti generacije publike.

Džeger je rođen u Dartfordu, gde se i školovao, a kasnije je upisao ekonomski fakultet, ali od njega je brzo odustao kako bi ostvario karijeru s Rolling Stonesima. Upravo on i Kit Ričards zajedno su napisali veliku većinu muzičkog opusa Rolling Stonesa, a još uvek sarađuju.

Osim u muzici, okušao se i u glumi, a zahvaljujući svemu što je radio pobrao je brojne nagrade. Njegove pesme rušile su rekorde na top-listama širom sveta, a godine 1989. primljen je i u Rock 'n' roll Kuću slavnih.

mik dzeger
Shutterstock 

Medije je neretko punio svojim privatnim životom i devojkama koje je redovno menjao. Pred oltar je stao samo jednom, ali u istoriju muzike upisao se i kao jedan od najvećih plejboja u roku.

Od 1966. do 1970. godine ljubio je britansku kantautorku Merien Fejtful, s kojom je napisao i singl "Sister Morphine", pesmu koja se našla na albumu Rolling Stonesa.

Krajem njihove veze zaljubio se u američku pevačicu Maršu Hant, s kojom je varao Fejtful. Hant je u to vreme bila u braku pa je takođe varala svog supruga, a ona je majka njegove prve ćerke Karis. Upravo Marša je inspiracija za pesmu "Brown Sugar", koja je kasnije postala hit benda.

Nekoliko meseci kasnije njihova veza je pukla dok je ona još bila trudna, a u Džegerovom životu pojavila se Bijanka Prez-Mora Masijas.

Shutterstock, PHOTOlink / Everett / Profimedia Mik Džeger

Par se venčao 1971. godine u francuskom Sent-Tropeu, a zajedno su dobili jednu ćerku, Džejs Džeger. Razišli su se 1977. godine, a on je u međuvremenu imao aferu s Plejbojevom zečicom Bebe Buel. Afera je potrajala dve godine, a Džeger i njegova supruga nikada se više nisu vratili na staro.

Američku manekenku Džeri Hol, Mik je upoznao krajem 1977. godine i odmah su se zaljubili. Uselili su se zajedno, a ubrzo zatim su dobili četvero dece tokom svoje turbulentne veze.

mik dzeger i dzeri hol
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

Tokom veze s Džeri, pevač je imao aferu s Karlom Bruni, koja je kasnije postala francuska prva dama, a bili s zajedno su čak tri godine. Ipak, tek nakon što je na videlo izašla njegova afera s manekenkom Lusijanom Gimenez Morad, Hol ga je ostavila.

Slavni roker kasnije se primirio, a od 2001. godine bio je u vezi s modnom dizajnericom L'Vren Skot, sve do njene tragične smrti 2014. godine. Otkako je ona preminula, Džeger je utehu pronašao u američkoj balerini Melani Hemrik, koja je rodila sina kada je on imao 73 godine. Par je i dalje u srećnoj vezi.

Inače, osim osmero dece koju ima s pet različitih žena, Džeger ima i pet unuka i jednu praunuku.