Zagazili smo u durgu polovinu 2022. godine. Šta vas čeka narednih meseci i kako su vam zvezde naklonjene, otkrijte u nastavku...

OVAN

LJUBAV:

Tokom ovog perioda vi ćete iz dana u dan postajati sve smireniji, veseliji, otvoreniji prema svetu oko vas. S takvim pristupom sami ćete sebi otvarati i mnoga ljubavna vrata. Vaš privatni život odvijaće se uredno i stabilno. Ako ste već u vezi, ona će biti kvalitetna, a vi ćete u njoj zaista uživati.

Ako ste još sami, bićete otvoreni za ljude i događaje i nećete se osećati usamljeno. Male tuge mogle bi da budu povezane s vašim prijateljstvima, no ne dopustite da iste utiču na vas same. Ono što nije vaš problem, otpustite i prihvatajte stvari kakve jesu. Vaša preduzimljivost, pozitivan duh i snaga sigurno će razvedriti i nekog vašeg zabrinutog prijatelja (prijateljicu). Venera vam je sklona od 12.8. do 6.9., te opet od 17.11. do 11.12.

KARIJERA:

Pred vama je period velikih mogućnosti. Planete će podržavati vaš rast, napredovanje i unutrašnji razvoj. Možda nećete sve doživljavati baš tako jer će vam Saturn iz Vodolije ponekad postavljati ozbiljnosti povezane s društvom ili ćete svoja postignuća meriti vrlo strogim kriterijumima. Opustite se, sve je u redu.

Štaviše, do 29.10. Jupiter će tranzitirati vaš znak i otvoriti vam brojne prilike na mnogim područjima. Otvorite oči i uši, mnogo toga će se pokrenuti, a na vama je da učinite ono što je najbolje za vas. Nema više prepreka, sad dolazi vreme zasluženih pobeda, no i vaše novostečene zrelosti.

ZDRAVLJE & SAVET:

Najbolji savet za vas je da ne letite pred rudu i da sagledate širu sliku svake situacije. Jer njih će biti mnogo. Tako ćete izvući ono najbolje.

Zdravlje će vam biti dobro, neće biti većih turbulencija, a vaše raspoloženje većinom vedro.

BIK

LJUBAV:

Vaš će se ljubavni život odvijati uhodano i mirno. Ipak, s obzirom na to da se eklipsa događa 25.10. u vašem znaku u tom periodu ćete biti u određenim iskušenjima, bilo da ćete se morati postaviti na nov način, bilo da će cela vaša privatna situacija zahtevati određene promene.


Ne brinite, samo ostanite trezveni i odluke donosite dan, dva nakon pomračine. Slušajte sebe, svoj unutrašnji glas u miru i on će vam biti sasvim dobar putokaz. Dani dobri za ljubav kad vam je Venera naklonjena biće od 6.9. do 30.9, te opet od 11.12. do kraja godine.

KARIJERA:

Sve do sredine leta moraćete da balansirate između starih i novih mogućnosti. Ako vam se ponekad učini da ne možete pomiriti dve sasvim različite opcije (uglavnom će se raditi o novim ili starim tehnologijama, invenciji ili tradiciji, ili pak slobodi rada i krutim autoritetima), pokušajte da budete diplomata i nađete kompromis ili pak da radite to što trebate naizmenično (ako je moguće).

Od 21.8. pa sve do kraja godine sve će to biti lakše, uspevaćete da usaglasite spomenute različitosti ili će se sve razbistriti, a vi ćete raditi efikasnije i s dosta truda za zaradu na duge staze, no s rezultatima. Nemojte ništa na poslu da shvatate lično, nego se držite profesionalnih standarda i sve će biti u redu.

ZDRAVLJE & SAVET:

Pazite da ne brzate s odlukama i životnim promenama po svaku cenu. Frustracije pobeđujte humorom.

Horoskop za drugu polovinu 2022. godine
apostolos-vamvouras-xnD5whKjQd8-unsplash.jpg 

BLIZANCI

LJUBAV:

Ništa posebno, senzacionalno, niti kardinalno novo neće se događati na vašem ljubavnom nebu u ovom periodu. Biće ljubavi, događaja i doživljaja, a vi ćete kroz njih proleteti onako kako samo vi znate – uz puno priče, smeha i s ponekom dobronamernom provokacijom. Zbog dugog boravka Marsa u vašem znaku u drugom delu godine mogli biste da preuzmete inicijativu na ljubavnom planu, ali pazite da ne preterate, a pogotovo na rečima.

Setite se da dela govore vise od reči i kad budete osetili višak energije, učinite neki potez (bio to pristup, zagrljaj ili šta vam već dođe) prema dragoj osobi tako da se i ona oseća ugodno. Nema potrebe za suvišnim raspravama, ponekad je bolja tišina. Venera vam je sklona posebno od 24.6. do 19.7, te opet od 30.9. do 24.10.

KARIJERA:

Ovaj period će doneti neke promene ili nove mogućnosti. Na vama je da pametno iskoristite ono što se otvara ili nudi, a dalje će sve zavisiti od vaših sposobnosti. Neće vam biti teško da radite jer će nakon 21.8. Mars ući u vaš znak i tu ostati prilično dugo (duže nego obično), odnosno sve do kraja godine.

Imaćete snage za dvoje, no pazite da ne pregorite i ne zaboravite na redovne pauze. Jupiter i Neptun u vašoj prirodnoj 10. kući karijere dobar deo godine donosiće mogućnosti zabluda ili nejasnoća, pa se potrudite da uvek imate čiste račune i jasan i jednostavan odnos sa šefom.

ZDRAVLJE & SAVET:

Ne preterujte ni u čemu, te nastojte mirom i razumom da održite zlatnu sredinu kako u ponašanju, tako i u životnom stilu.

Slušajte sebe iznutra i već ćete brzo znati da li je vreme da stanete ili da nastavite, bilo to hrana, kretanje, komunikacija. I onda će sve biti super.

RAK

LJUBAV:

Zahtevni period u privatnom životu je iza vas. Biće ovo vreme introspekcije, mirenja kako sa sobom, tako i sa situacijom ili nekim osobama od kojih ste se bili distancirali. Zakopavanju svih ratnih sekira pomoći će i dobar Jupiter. Vaša osećajnost i empatija doći će do izražaja na najbolji mogući način.

Veze će se produbiti i dobiti na kvalitetu, a vi postati postati potpuno svesni njihovog dobrog uticaja na vas. Većinu vremena bićete dobro, a eklipsa u vašem 5. polju ljubavi i dece 25.10. doneće neke novosti, no generalno sve će biti u redu. Dobra Venera oplemeniće vas posebno od 19.7. do 12.8, te od 24.10 do 17.11.

KARIJERA:

Većinu vremena imaćete prilike da proširite svoje horizonte, odete na profesionalno usavršavanje ili jednostavno otkrijete i dobijete nova saznanja. Oni koji još uče, a naročito studenti, imaće lepe uspjehe na ispitima. Biće onih koji će napokon otputovati na neku destinaciju koju su oduvek želeli da posete, a neki će to povezati i s poslom.

Takođe je dobro postavljena poslovna saradnja s inostranstvom. Ono gde treba da budete biti oprezni jeste direktna podrška drugih ljudi, jer ćete većinu svega morati da odradite sami, no uz dobre tranzite, vama to neće teško pasti. Biće ovo sasvim dobar poslovni period.

ZDRAVLJE & SAVET:

Krv, znoj i suze su iza vas, a svakim danom ćete osećati kako se nešto oslobađa i otvara. Budite budni i mirno ulazite u nove situacije, te ostanite ono što zaista jeste.

Ne pokušavajte da budete neko drugi, jer vam to svakako nije potrebno.

LAV 

LJUBAV:

Vaši privatni odnosi su u glavnom fokusu. Od vas će se zahtevati prilagođavanje, trezvenost, zrelost i otvorenost za kompromise. Budite mudri i taktični, jer ćete tako proći daleko bolje nego da namećete svoj stav. Ipak će vam biti lakše nego u prvom delu godine.

Ostali tranziti na vaš privatni život biće više manje uredni, tako da će najviše od vas i vaše odabrane perspektive zavisiti kako ćete se osećati i u kako ćete proći u vezi. Držite se one “strpljen, spasen” i budite kooperativni. Uvažavajte mišljenje druge strane i vaš će se odnos zadovoljavajuće razvijati. Venera vam je dobro postavljena posebno od 12.8. do 6.9, te još od 17.11. do 11.12.

KARIJERA:

Ako radite posao koji uglavnom zavisi samo od vas, možete očekivati miran period uz povremene prolazne trzavice između vas i šefa ili nekog autoriteta. Naučite da spustite loptu, jer ćete tako proći bolje. Ako je pak vaš posao povezan s drugima i saradnjama, očekujte da će biti turbulentno.

Biće faza kad će vas drugi podržavati svom snagom i otvoreno, što će vam davati dobar vetar u leđa, no takođe će biti faza kad će se nastojati distancirati od vas i koji put vas ostavljati na cedilu da sami rešavate što treba. Prihvatite obe situacije i znajte razlučiti kad je nastupila koja, jer ćete ako to uspete, znati šta vam je činiti i odraditi najbolje sve što treba.

ZDRAVLJE & SAVET:

Čuvajte se stresa. Najbolje ćete se osećati ako redovno praktikujete neku tehniku relaksacije ili pak redovnim šetnjama na vazduhu ili kroz prirodu ojačavate imunitet.

DEVICA

LJUBAV:

Vaši kriterijumi i procene povezani s privatnošću će biti pomalo iluzionistički. Planete će vam sigurno otvoriti neke lepe ljubavne prilike za udruživanja, ali vama samima nedostajaće realna procena istih. Kad budete uživali, pokrenite brzo i svoj analitički nerv kako biste uvideli koliko živite u mašti, a koliko u stvarnosti.

Da, uživajte, ali ne zaboravite na stvarnost i sve će biti odlično. Oslanjajte se na svoju intuiciju. Venera će pokrenuti ljubavne događaje posebno od 6.9. do 30.9. (kad je u vašem znaku), te opet od 11.12., do kraja godine.

KARIJERA:

Očekuju vas određena iskušenja bilo u vašim odnosima s kolegama, bilo u samom procesu rada. Verovatno ćete morati da se prilagođavate. Ne očekujte savršenstvo, nego budite spremni na kontinuiran i dugotrajan sistemski rad. Kao vredan znak, vi ćete sve to dobro izdržati. Ponekad ćete poželeti da poletite i negde pobegnete, ali ništa od toga. Sve će ostati na nivou mašte.

Dug boravak Marsa (od 21.8. do kraja godine) u vašem prirodnom 10. polju karijere sigurno će doneti dodatne aktivnosti i vaš pojačan angažman u poslu, a mogući je i poneki sukob s nadređenima. Držite se profesionalnosti i sve će biti dobro.

ZDRAVLJE & SAVET:

Tokom ovog perioda važno je biti realan i sagledavati činjenice, jer će vas samo takav pristup voditi ka zadovoljstvu.

Manjak energije zbog Marsa u Blizancima u drugom delu godine nadomestite češćim kraćim pazama i štedite snagu.

Horoskop za drugu polovinu 2022. godine
chermiti-mohamed-LAPNOILpthI-unsplash.jpg 

VAGA

LJUBAV:

Vaše ljubavno nebo većinu vremena biće čisto, a vi mirni. Neće biti nekih većih turbulencija niti promena, no to ne znači da neće biti ljubavi. U njoj ćete uživati tiše, skladnije, bez puno pompe. Oni koji već jesu u vezama, iste će najverovatnije još više učvrstiti, a samci će izlaziti s merom i bez pritiska da nekog baš moraju da upoznaju.

Drugim rečima, sve će se odvijati prirodno, a vi ćete biti neopterećeni sledom događaja u privatnom životu. Vaša planeta Venera obogatiće vaš ljubavni život od 24.6. do 19.7, te posebno (kad je u vašem znaku) od 30.9. do 24.10.

KARIJERA:

Možete očekivati situacije u kojim ćete trebati da promenite bilo pristup novcu, bilo da ćete promeniti način zarade, a isto se može odnositi i na nov način dobijanja podrške drugih. Većinu vremena će atmosfera na radnom mestu biti ugodna po vas, a takođe i odnosi s kolegama, posebno s podređenima, ako ih imate.

Dug boravak Marsa u Blizancima (od 21.8. do kraja godine) daće vam dodatnu konstruktivnu energiju i neće biti zadatka koji ne biste obavili besprekorno. Mogući su rezultati koji će se dugo pamtiti.

ZDRAVLJE&SAVET:

Odlični tranziti po zdravlje i kondicijsko stanje na vaš znak učiniće vas spremnim za svaku aktivnost.

Mnoge Vage će pucati od zdravlja i biti primer kako održavati ravnotežu u životnim navikama.

ŠKORPIJA

LJUBAV:

Ovaj period će zanimljiv i na svoj način zahtevan. 25.10. se događa pomračina u vašem znaku i u tim danima ćete verovatno ćete prolaziti iskušenja u privatnim odnosima, a odluke koje bi mogle da iznedre nešto novo u istim, donosite bar dan nakon što pomračina prođe, jer ćete tada sve videti jasnije.

Pred vama je zanimljiv period u kojem neće nedostajati dešavanja. Dobra Venera biće vam sklona od 19.7. do 12.8, te posebno od 24.10. do 17.11.

KARIJERA:

Posao vam neće biti u središtu pažnje. Ako ste zaposleni, odrađivaćete ga rutinski, ali u isto vreme proučavajući ljude oko sebe poput pravog psihologa. Više će vas zanimati ko je ko i kakav je, nego sam posao.

Ne očekujte podršku drugih u svom radu, jer opozicioni Uran, kao i dug boravak Marsa (od 21.8. do kraja godine) neće doneti ništa osim povremenih trzavica. No to vama neće ni biti niti važno jer ćete se oslanjati na vlastite snage i s mislima biti negde drugde. Umetnost, deca, sve lepo i dobro, sport i slične teme zaokupljaće vašu pažnju gotovo sve vreme, više nego posao.

ZDRAVLJE & SAVET:

Čuvajte se stresa. Opustite se uz neko dobro društvo, smeh i slično. Potražite vedre sadržaje i tada će sve biti dobro.

STRELAC

LJUBAV:

Nakon što ste definisali svoje ciljeve i znate šta tražite, sad ćete zdušno krenuti u potragu za istim. No neće to ići tako brzo kao što se nadate. Vi biste najradije poleteli, no ipak ćete morati da ostanete na zemlji. Da ne biste otplutali u svet iluzija, prvo sagledajte činjenice, te ostanite mirni i trezveni. Jako je važno da imate realan odnos i prema sebi i prema drugoj strani. Uspete li u tome, sve će vam ići baš kako treba.

U konačnici će sve biti dobro po vas. Dobra Venera ojačaće vaš ljubavni život od 12.8. do 6.9, te posebno od 17.11. do 11.12.

KARIJERA:

Verovatno ćete se malo ulenjiti, a neki bi mogli i da grade kule u vazduhu. Nemate neki posebno istaknut tranzit povezan s poslom, pa održavajte ono što imate. Ono što je dobro jeste mogućnost rešavanja stambenog pitanja, no i tu treba prije svega biti realan.

Opozicioni Mars u Blizancima (od 21.8. do kraja godine) oduzimaće vam energiju, pa svakako sve s poslom dobro planirajte unapred i ekonomišite sa svojim snagama kako biste uspeli obaviti sve što trebate. Možete očekivati neke novosti na radnom mestu, no ne takve da bi baš jako uticale na vas i vaš status. Prilagodite se i vozite mirno dalje.

ZDRAVLJE & SAVET:

Gotovo sve vreme bićete u iskušenju preterivanja bilo u konzumacijama, bilo u preslobodnom ponašanju. Svedite to na minimum uz pomoć unutrašnje samodiscipline i suzdržanosti. Osećaćete se bolje zbog toga.

JARAC

LJUBAV:

Kao i uvek, vi znate šta želite, a iza vas je zahtevan period u kojem ste to osvestili još jače. Nastavićete na tim temeljima. Možda će se pojaviti poneko iskušenje, ali uz vaš dobar plan, sve će proteći uredno.

Očekujte neočekivano, ali dobro po vas. Promene prihvatajte, jer će dugoročno biti dobre. Sve ostalo povezano s privatnošću biće više/manje uredno. Dobra Venera daće vam vetar u leđa od 29.5. do 24.6, od 6.9. do 30.9. i opet od 11.12. do kraja godine.

KARIJERA:

Uz svest da ste već postigli mnogo, počećete da se “igrate”, odnosno vaša kreativnost, talenat i mašta više će dolaziti do izražaja na poslu. Neće vam više biti važno da se održite i učvrstite svoju poziciju, jer ona je već sama takva po prirodi i onom što je iza vas, nego ćete se razvijati dalje, na višem nivou – tražićete nove izazove, a koji uključuju lucidnost, smisao za lepo, umetničke aspiracije, širi krug ljudi koji će vas usput podržavati, te sve nešto što je finije, još kvalitetnije, ukratko, bićete usmereni na viši nivo i onaj finiji rad.

Biće ovo vreme svojevrsne profinjene nadogradnje za koju ste uslove već bili ostvarili ranije. Ne treba ni reći da ćete uživati.

ZDRAVLJE & SAVET:

Ništa vas neće mučiti, planete vas podržavaju. Moguće je poneko prolazno forsiranje, no uz vašu unutrašnju stabilnost, ono će biti zanemarivo.

VODOLIJA

LJUBAV:

Pred vama je period u kojem će se glavne stvari događati u nekim drugim temama. Ne brinite, ljubavi će biti, no nećete se morati mučiti s nekim ljubavnim iskušenjima ili slično. Sve će više-manje biti uredno, pa ako ste u vezi, nadograđivaćete je najbolje kako znate. Jedino pazite da zbog posla ne zanemarite voljenu osobu, odnosno ako ste još sami, budite otvoreni za nove prilike i poznanstva.

Ne dajte se lošim mislima nego potražite društvo i vedre ljude. Makar i na distanci ili na kratko. Venera će vam pomagati od 24.6. do 19.7, te opet od 30 9. do 24.10.

KARIJERA:

Ovo je period koji donosi brojne prilike da menjate stvari u svom poslu i karijeri. Otvaraju se lepe prilike za zaradu, a iste ćete verovatno zdušno iskoristiti. Eklipsa se događa u vašem prirodnom 10. polju karijere, 25.10. Biće to dani kad ćete morati da reagujete na pametan način, možda ćete prolaziti određena iskušenja povezana s temom posla, te se naviknuti na moguću novu situaciju ili promenu.

Odluke donosite bar dan nakon što eklipsa prođe, jer tada vidite jasnije. Povremeno će vam se činiti da nema šansi da spojite nespojivo, no kad malo bolje razmislite, naći ćete ključ za isto.

ZDRAVLJE & SAVET:

Izdržite mirom i strpljenjem sve što vam bude dolazilo na put. Ostanite sabrani, a ako vam naiđu loše ili tužne misli, svakako se setite one “udri brigu na veselje” i potražite društvo ili humoristične sadržaje. Tada će sve biti lakše.

RIBE

LJUBAV:

Pred vama se otvaraju lepe prilike za srećne odnose. Budite otvoreni i spremni na svaku vrstu saradnje, jer će ona pre svega biti dobra za vas. Bićete jako empatični, a neki će gotovo pa osećati na vlastitoj koži kako je i drugima oko njih. Vaši unutrašnji uvidi biće snažni, a slušajući sebe znaćete kome da priđete ili od koga da odete.

Vaš privatni život biće duboko isprepleten sa spomenutim, a vi ona prava pravcata Riba koja ne samo da sanja, nego i zna tačno o čemu se zapravo radi. Venera će vas oplemeniti od 19.7. do 12.8, te od 24.10 do 17.11.

KARIJERA:

Sreća će vas pratiti i na poslu. Neki će dobiti priliku da prošire svoja znanja ili da rade nešto što su oduvek želeli. Prihvatite sve izazove i dajte sve od sebe, jer su moguća ostvarenja kojim ćete se kasnije moći dugo hvaliti. Ipak, pustite neka vas hvale drugi. Nije isključeno ni da zaista dobijete i neko priznanje ili nagradu.

Dug boravak Marsa u Blizancima (od 21.8.2022, do kraja iste) oduzimaće vam energiju, pa u vezi posla sve pažljivo isplanirajte i pripremite kako biste bili efikasni. Oni koji možda rade od kuće imaće određene zahtevnosti u istom periodu, no i to se uklapa u priču da sve unapred pripremite. Tada rezultati neće izostati.

ZDRAVLJE & SAVET:

Povremeno ćete osećati pojačani umor, pa se redovno odmarajte i opuštajte. Sve ostalo biće više manje uredno.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

izvor: elle.rs