Britanski glumac i zvezda filmske franšize o Hariju Poteru, Rupert Grint, fotografisan je posle dužeg vremena u javnosti kako opušteno šeta sa svojom partnerkom Džordžijom Grum u Noting Hilu u Londonu.

35-godišnji Rupert bio je obučen u tamnu odeću, nosio je kačket i naočare za sunce, a danas mu je zaštitni znak duža brada i kosa. Nije se previše obazirao na paparace koji su ga primetili, ali je sve vreme imao ozbiljan izraz lica.

glumac iz harija potera
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Glumac koji se proslavio ulogom Rona Vizlija u svet filma ušao je sa 11 godina, a već godinu dana nakon izlaska prvog filma o Hariju Poteru, Grintu su počele da stižu ponude sa svih strana. Pre svoje glumačke karijere na velikom platnu, glumio je samo u školskim predstavama i u svojoj lokalnoj dramskoj grupi, ali mu se sreća osmehnula jer je njegov izgled bio upravo ono što se tražilo za seriju o popularnom čarobnjaku.

Rupert Grint danas
MCC / Spread Pictures / Profimedia 

Kao Ron Vizli zaradio je neverovatnih 28 miliona funti, a pre nego što je postao svetski poznat imao je malo drugačiju ideju o tome šta bi želeo da radi u svom životu. Želeo je da postane prodavac sladoleda, a upravo je to bila karijera o kojoj je sanjao pre audicije koja mu je promenila život.

Kao dečaku nisu mu ni predviđali svetlu budućnost, bio je nemiran, loš đak, a u dramskoj grupi u kojoj je glumio dobio je ulogu ribe u školskoj predstavi o Nojevoj barci. 

Rupert Grint
printscreen/youtube/ Wizarding World 

Za ulogu u filmu „Hari Poter i kamen filozofa” Rupert je te godine dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, a s obzirom na to da je film oborio sve rekorde gledanosti i zarade, nije bilo loše ni na njegovom bankovnom računu.

Nakon što je završeno snimanje popularne serije, Grint je medijima priznao da je doživeo pravu krizu identiteta. Nije ni znao šta želi da radi posle Harija Potera, a toliko je dugo igrao Rona da je potpuno odrastao uz njega. Izgubio je kontakt sa svim drugarima iz škole i ipak se odmorio od filmova. Prepustio se divljim zabavama i piću i postao strastveni pušač. Srednju školu nikada nije završio, ali je zahvaljujući uspehu glumačke karijere ostvario dečački san i kupio kamion za sladoled, koji i danas drži u svom dvorištu.

Rupert Grint
printscreen/youtube/ spellbooked 

Glumio je u nekoliko drugih filmova i serija, ali nikada više nije doživeo takav uspeh kao sa Ronom Vizlijem.

Što se privatnog života tiče, sreća mu se osmehnula nakon što je upoznao Džordžiju Grum, sa kojom je u vezi od 2011. godine, a par je u sredu 2020. dobio ćerku.

Bonus video

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji "Pusti brigu" otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA Kurir televizija

Izvor: Wanted A.N.