Deset godina je prošlo od snimanja poslednjeg dela Hari Poter serije filmova, a svet i dalje želi još. Da se razumemo, nekad se čini da nam ni 20 filmova ne bi zadovoljilo apetite. 

Tokom prošlog vremena, aktuelne su bile i brojne kontroverze, a čak je i Dž. K. Roling priznala da joj je žao što nije spojila Hermionu i Harija, već je glavna junakinja završila sa prostodušnim, često smotanim Ronaldom Vizlijem, a Rupert Grint, glumac koji je odigrao ulogu simpatičnog crvenokosog čarobnjaka, otvorio je dušu o snimanju serijala u nedavnom gostovanju u epizodi potkasta "Dax Shepherd's Armchair Expert".

Kako kaže, nakon 8 filmova o Hariju Poteru, bilo je trenutaka kada je sve delovalo zastrašujuće: "Nije bilo lako. Ipak je to deset godina snimanja - skoro svakog dana."

Sa ove tačke gledišta, Rupert je rekao da je jako zahvalan svemu tome, kao i da je snimanje bilo sjajno iskustvo. "Vladala je lepa, porodična atmosfera. Uvek je tu bila ista "posada"sa kojom sam zapravo odrastao", ali je nakon toga i ptiznao da je bilo mnogo trenutaka kad sam želeo da radi nešto drugo: "Zanimalo je šta još ima tamo negde, van snimanja filmova...".

"U jednom trenutku se činilo kao priča bez kraja. Svake godine smo se vraćali. Kao "Dan mrmota" - sve isto, isti ljudi, set, ponavljanje iznova i iznova... Osećao sam se kao da se gušim nekad", ali je i dodao da je bilo mnogo predivnih trenutaka i da mu se u većinom dopadalo da bude tu i da radi sve to. 

rupert grint
printscreen/youtube/ spellbooked 

Grint je takođe priznao da je do dana-današnjeg pogledao samo jedan film o Hariju Poteru. U pitanju je "Čarobnjakov kamen". 

"Još uvek mi se čini da je prerano. Ne mogu da se nateram da to uradim. Prosto ne mogu da se suočim sa svim tim", rekao je glumac. 

Kako kaže, voleo je da snima filmove, ali je u isto vreme to bilo i izuzetno iscrpljujuće, tako da nema energije da pogleda nešto na čemu je toliko radio, ali na pitanje da li postoji nešto zbog čega žali, Grint je odogovorom nasmejao sve u studiju.

"Pa, zapravo, da. Moja kosa u četvrtom filmu je jedno od mojih najvećih žaljenja",  priznao je Grint na konto filma "Vatreni pehar".

"Mislim da su svi zapravo imali fazu ovako duge kose. Svidela im se, bila je nekako čarobnjačka. Kroz kameru smo svi prošli kroz pubertet."

Ipak, iako ga publika najviše pamti po ulozi čarobnjaka, Rupert (32) je snimao još neke filmove. "Moon walker", "Wild target", "Cherrybomb", samo su neka od ostvarenja, a sada se sprema za premijeru druge sezone serije "Servant" u kojoj je maestralno odigrao ulogu Džulijana Pirsa. 

"Servant" ("Sluga") je američka psihološka horor televizijska serija koja prati život prati Doroti i Šona Tarnera, bračni par iz Filadelfije koji unajmljuju devojčicu Lien da bude dadilja njihovom sinčiću Džerihu. Međutim Lienin dolazak donosi paru neobične i zastrašujuće pojave.