Budimo realne, ništa nije tako seksi kao pune usne. Usne koje prosto mame na poljubac, a kompletnom izgledu lica daju toplinu, mekoću i senzualnost.

Pre nego što se odlučite za botoks, hijaluronske filere i druge estetske poduhvate, pogledajte šta možete da uradite čarobnim štapićem zvanim šminka koji vaše usne može učiniti vizuelno većim.

Pripremite usne

Kao što i lice pripremate za tečni puder, tako treba i usne da pripremite za ruž. Jedan od boljih načina je brzi piling četkicom za zube, pod mogućstvu umočenom u kristal šećer. Super je jer ne zahteva dodatno vreme za pripremu pilinga, a vrlo je efikasan način za priliv veće količine krvi u tkivo usana koje se za nijansu povećaju. Nakon pilinga, nanesite balzam na usne kako biste ih hidrirali.

Bonus savet: ukoliko nemate svakog dana vremena za piling od nekoliko minuta, umesto njega nanesite sjaj za usne sa blagim peckanjem i efektom plump usana.

usne
Shutterstock 

Konturisanje usana

Konturisanje spada u jedan od omiljenih šminkerskih trikova svih vremena.
Kada je u pitanju konturisanje usana ukoliko želite vizuelno da povećate središte usana onda nanesite konture ispod središta donje usne i iznad vrhova gornje usne kako bi kreirali suptilnu senku. Važno je dobro ublendati i izjednačiti ivice toliko da se ne vide jasne linije kontura.
Ova dodatna dimenzija senke učiniće da usne izgledaju punije.

Uokvirite usne olovkom

Budite pažljivi da ne preterate. Prvo izaberite boju olovke koja je komplementarna boji vašeg tena. Najbolje je da iscrtavanje usana radite postepeno u više kratkih poteza, kako biste izbegli grešku u precrtavanju.

devojka se šminka
Freepik/ kroshka__nastya 

Istaknite kupidonov luk

To ćete najbolje učiniti hajlajterom, kao i obično kada želimo neku tačku na licu da istaknemo. Kada smo već kod hajlajtera, malu količinu možete staviti i na centar donje usne kako bi je učinili punijom.

Boja ruža povećava usne

Nude ruževi su savršen izbor kako za dan tako i za večernju šminku jer stvaraju iluziju punijih usana.
Dok s druge strane, tamnije nijanse mogu učiniti da vam usne izgube volumen i trodimenzionalnost tj da izgledaju ravno.

Bonus savet: Za još više volumena nanesite i nude sjaj za usne, ali samo na centar usana.

U videu ispod pogledajte detaljan proces precrtavanja usana.