Tržište je danas prezasićeno sa neverovatno mnogo različitih proizvoda i ceo koncept šminkanja je previše zakomplikovan. Sam proces ulepšavanja lica treba da bude jasan i jednostavan. Većina devojaka i žena želi samo malo da popravi svoj izgled i to se može postići u nekoliko koraka.

U zavisnosti od strukture vašeg lica, onoga što je vama bitno da istaknete ili prekrijete, danas pričamo o razlici između konturisanja i bronziranja lica.

Inspiraciju za ovu temu mi je dala ko drugi nego čuvena Lisa Eldridž. Nedavno je snimila klip za svoj Jutjub kanal upravo na ovu temu, a verovali ili ne, njen pređašnji video o konturisanju je star 8 godina. Lisa kaže da je sada tehnologija dosta napredovala, zvuk u videu je bolji, boje su realnije i što je najinteresantnije, ponuda proizvoda za konturisanje je neuporedivo bolja nego pre 8 godina. Stoga se odlučila da ponovi tematiku i pokaže nam svima kako to radi iskusni profesionalni šminker na najjednostavniji mogući način.

Čemu služi konturisanje?

Prosto rečeno konturisanje je senčenje i oblikovanje. To je teorija senki i svetlosti. Znate kad ste na likovnom (za one koji se ne bave slikanjem) crtali neki predmet, pa onda trebali da ga osenčite kako bi dobio 3D oblik i izgledao realno? E pa konturisanje je ista tehnika ali primenjena na vaše lice.

Uz pomoć konturisanja možete dodatno istaći strukturu vašeg lica, tj. kostiju, pomalo je i izmeniti u cilju ulepšavanja. To je real life fotošop. Boja dobrog proizvoda za konturu mora u sebi da sadrži mali postotak crne, kako bi dobila taj hladan, zaprljan podton nalik senki.

Čemu služi bronzer?

Bronzerom imitirate efekat kože koji ona prirodno dobije posle nekog vremena provedenog na suncu. Generalno govoreći, bronzeri treba da imaju topliji ton, da naginju na boju terakote ali će njihov podton zavisiti od tona koji vi dobijete kad pocrnite. Pa on može biti breskvast, pink ili crven.

Sledeći put kada ste u kupovini, samo dobro osmatrajte nijanse i tonove, nemojte se preterano obazirati na naziv proizvoda. Danas imate bronzere koji su odlični za konturu zbog specifične hladnije boje i obrnuto. A pogledajte sada kako se Lisa konturiše i nanosi bronzer i sve će vam biti mnogo jasnije. Plus, preporučuje gomilu sjajnih proizvoda i brendova.