U teoriji tonirana krema je miks tečnog pudera i kreme i to je zapravo prvobitna ideja koja stoji iza ovog proizvoda. Cilj je da istovremeno može da prekrije nepravilnosti i da obezbedi negu. Nedavno sam vam pisala detaljno o razlici između BB, CC i DD krema, i u principu to su sve vrste toniranih krema.

Danas je tržište kozmetike toliko postalo zasićeno i neke granice su se potpuno izgubile. Možete recimo da kupite tečni puder koji je zapravo formulisan više kao tonirana krema i obrnuto. Ne postoje neka jasna pravila koja se prate i zato je važno da se ne vodite isključivo naslovima i izjavama na pokovanjima, već da isprobate proizvod i njegovu teksturu.

Sa druge strane, toniranu kremu možete i sami napraviti. Pomešajte vaš tečni puder sa dnevnom kremom u razmeri koja vama godi i dobićete upravo to - toniranu kremu.

Od tonirane kreme se ne očekuje da vam prekrije sve nepravilnosti pa ako vam je to najvažnija stavka onda ih zaobiđite. Ali ako ste u potrazi za prirodnijim izgledom i želite istovremeno da pružite koži i vid nege onda su one za vas. A možda ste u fazi da želite da odmorite kožu i pustite pore da dišu? Tonirane kreme su i tada sjajan izbor.

Takođe, ukoliko imate problem sa prosijavanjem koristite matirajući prajmer i birajte one tonirane kreme za normalnu i mešovitu kožu. Ali znajte da one generalno nisu toliko postojane na koži, pa to i ne očekujte.

Sad sledi lista najboljih a biće poređane po cenovnom rangu od najpovoljnije do najskuplje.

1. Golden Rose Nude Look Radiant SPF 25

2. NYX Bare With Me Tinted Skin Veil

3. La Roche Posay Effaclar Duo+ Unifiant

4. Lancôme Skin Feels Good Hydrating Skin Tint SPF 23

5. Waso Shiseido Color-Smart Day Moisturiser SPF 30