Svi želimo da naše lice izgleda lepo izbliza, kad nam se neko približi, ali to nije uvek jednostavno ako ne znamo na šta treba obratiti pažnju tokom šminkanja. Dnevno svetlo ne oprašta greške. Još jedan od faktora koji na to utiče jesu neiskusne devojke koje prate Instagram i YouTube tutorijale devojaka koje se šminkaju tako da to izgleda dobro - ali samo na kameri.

Ono što izgleda dobro na jednom svetlu često ne izgleda dobro na drugom, i obrnuto. Dnevna šminka generalno govoreći treba biti pažljivo naneta i još bolje ublendana. To ne znači da vaša šminka apriori treba da izgleda prirodno, kao da je nemate. Naprotiv. U redu je da se vidi da ste našminkani, da nosite maskaru, imate tečni puder, rumenilo i bronzer. Ovde je fokus na tome da se nazire tekstura vaše kože, da lice ima lep, prozračan finiš, suprotan čuvenom cakey face efektu.

Video koji mi je bio motiv za ovu temu je snimila jutjuberka Allie Glines. Ona je zaista odlično demonstrirala korak po korak kako da izgledate tip top, a da je vaša šminka prijatno za oko posmatrača ali i surovo dnevno svetlo.

Allie smatra da je ključ dobrog makeup da znate kada da stanete sa aplikacijom tečnog pudera! Normalno je da se vide pore i sitnije nepravilnosti, koža nije savršena.

Da bi sebi olakšali ceo proces bitno je da vam je koža negovana i glatka. Redovni blagi pilinzi su ključ za dobro nanet tečni puder. Ono što je posebno interesantno kod Allie jesto što ona ima ožiljke od akni. Njen ten je prilično neujednačen tako da je njoj glavni fokus ujednačavanje tena i vrlo detaljno priča o tome kako odabrati nijansu tečnog pudera i kako ga naneti što nije baš tako prosto kao što izgleda.

Još jedna vrlo važna stvar jeste da se šminkate na dobrom izvoru svetlosti. Zato sedite ispred prozora i hajmo zajedno da pogledamo njen tutorijal jer je sve objasnila u jako puno korisnih detalja.