Svi znamo da je SPF deo vaše svakodnevne rutine, posebno tokom leta! Ali da bi imao efekta morate ga aplicirati više puta u toku dana, u proseku na svaka 2 sata. To je prilično jednostavno ako ste na plaži, ali šta da radite kada ste na izletu ili na kafi sa drigaricom a nosite šminku?

Kako se zaštititi a istovremeno ne pokvariti šminku? Ne brinite, postoje 4 načina kako to možete uraditi, a da ne narušite makeup koji ste tako pažljivo naneli.

1. SPF u formi tonirane kreme

Ako ste od onih koji ne nose šminku, za vas aplikacija kreme sa zaštitnim faktorom ne predstavlja problem. Treba samo da se setite da je ponesete sa sobom! Ali, ukoliko nosite malo šminke i želite ujednačen ten, postoje odlične tonirane kreme, tečni i cushion puderi koje će dati boju i visoku zaštitu. Ovakvi proizvodi jesu efikasni ali nisu potpuna zamena za regularan SPF. Birajte one sa SPF 30 i 50 faktorom i dokle god ispod nje imate regularnu SPF kremu ovi proizvodi će biti odličan zaštitni boost tokom dana.

2. SPF u formi praha/kamena

Naravno, ukoliko imate "full face of makeup", onda sigurno nećete mazati toniranu kremu preko rumenila i bronzera... Za vas postoji bolje rešenje. U pitanju su SPF proizvodi u formu praha ili kamena. Praškasti najčešće dolaze u pakovanju sa četkicom i vrlo su praktični za korišćenje tokom dana, dok kameni izgledaju nalik klasičnom kamenom puderu. Prednost ovih proizvoda je što će pored dodatne zaštite i matirati kožu!

3. SPF u formi spreja

Treći način za aplikaciju zaštitnog faktora je uz pomoć spreja. SPF u ovoj formi su sve popularniji i popularniji. Srećom, sve više brendova je shvatilo koliko je ovakva ambalaža praktična pa svoje SPF formulacije pakuju i u bočice sa raspršivačem ili u boce pod pritiskom. Kod ovih drugih samo treba paziti da vam ne ostanu na direktnom suncu.

4. SPF i makeup sunđer

I poslednji način nanošenja SPF proizvoda preko šminke je, spremite se - uz pomoć makeup sunđera. Ovaj trik je vrlo popularan u aziji i za njih ovo nije novina. Kad malo razmislimo, ovo zapravo može biti odlično rešenje. Fora je da ovo radite sa suvim sunđerom. Nanesite malo SPF kreme na ruku ili direktno na sunđer i lagano ga utapkavajte po licu. Dakle, nema utrljavanja, samo blago tapkanje dok se proizvod ne upije. Fokusirajte ga na vaše osetljive tačke, tamo ga imate hiperpigmentaviju i gde najviše gorite. Malo šminke će neminovno završiti na sunđeru. Na kraju možete popraviti vaše rumenilo i dodati tanak sloj transparentnog pudera.

Evo naših preporuka:

Obavezno pogledajte koje proizvode preporučuje Suzan Jara u svom videu.