Ono što sigurno možemo pronaći u baš svakom kozmetičkom neseseru je dobar ruž za usne, a kao klasik definitivno se istakao onaj u crvenoj nijansi.

No, unazad nekoliko godina, crveni ruž dobio je opasnog konkurenta bez kojeg je teško zamisliti svakodnevnu rutinu šminkanja, a reč je o njegovoj nude varijanti koja zaista čini razliku.

Ne tako davno, o ruževima se najčešće govorilo u okvirima nešto formalnijih događaja te je bio sastavni deo svečanih make up lookova. Iako danas nemamo nikakav problem s nošenjem crvenog ruža na dnevnoj bazi, nude varijanta nam je malo draža jer na vrlo jednostavan način izvlači ono najbolje od prirodnog izgleda usana, a takođe ga je lakše na njima i održavati pa smo na taj način oslobođeni od njegovog popravljanja tokom dana.

Ono što volimo kod ovih ruževa je i to da dodatno naglašavaju boju i oblik usana, zbog čega one izgledaju punije i to na potpuno suptilan i prirodan način.

Kod odabira ovakvog ruža važno je voditi računa o nijansi tena i prilagoditi ga istom, tako da izaberite mrvicu tamniju nijansu kako se usne ne bi stopile sa ostatkom lica, što nikako nije efekat koji želimo da postignemo. Takođe, naš predlog je i da olovka za usne bude za nijasnu tamnija od ruža kako biste uspešno naglasili ivice usana, a svetlijim ružem ih učinile sočnijima. 

Iako mat ruževi u poslednjih nekoliko sezona zadržavaju svoj status najpopularnijih, nude ruževi uvek bolje izgledaju u kremastoj teksturi sa malo sjaja koji stvara svež i prirodan izgled.

U nastavku smo izdvojili nekoliko omiljenih kremastih ruževa u nude nijansi s kojima će sigurno vaše usne doći do izražaja!

screenshoot/lilly.rs Ponuda kremastih nude ruževa u Lilly drogerijama