Pazimo da nam se šminka leti ne "rastopiti" na licu, usled izlaganja suncu, znojenju, a svi se pitamo kako onda postići da ona tokom celog dana potraje? Uz ove savete ubrzo ćeš zavoleti svoju svakodnevnu petominutnu rutinu šminkanja.

Svi znamo za poznatu frazu "manje je više", a ona najviše vredi u našoj rutini šminkanja, posebno tokom ovih vrućih letnjih dana.

Priprema kože

Bez obzira na to koliko šminke nosiš, svoju rutinu uvek započi hidratantnom kremom. Nakon toga leti je najbolje naneti toniranu BB kremu.

Tonirana krema: Šta je BB krema? To je poput nijansirane hidratantne kreme, punjena s puno kvalitetnih sastojaka za kožu i SPF-om u jednom. Dobićeš lagano do srednje prekrivanje koje izgleda najpre prirodno. Postoje čak tonirane kreme koje se prilagođavaju tvom tonu kože. Ovakve kreme vrlo su lagane na licu, što ih čini omiljenom podlogom mnogih žena.

tonirana krema za lice
Freepik 

Korektor: Malo korektora prekriće podočnjake kako bi instant osvežila svoj izgled. Korektor je proizvod koji neće izgledati preteško, ali će svejedno prikriti nedostatke poput podočnjaka, flekica, crvenila, a može podariti i efekat facelifta.

Bronzer: Neizostavni deo letnje rutine šminkanja je svakako bronzer. Leti izbegavamo teške konture i oslanjamo se samo na bronzer. Ako želiš da se što bolje stopi s tvojom kožom, možeš posegnuti za nekim od kremastih tekstura koji najprirodnije izgledaju na licu. Takođe i tečni bronzeri veoma su lepe teksture, gotovo poput nekih laganijih krema. Bronzer, bilo u prahu ili kremasti, je must have u tvom neseseru leti kako bi naglasila taj lepi, bronzani ten.

bronzer za leto
Freepik 

Rumenilo: Ovaj korak možeš preskočiti ako nisi baš za rumenilo ili ako koristiš hajlajter i to ti je dovoljno. Ipak, mi ti ga toplo preporučujemo jer je kremasto rumenilo upravo ključan proizvod kako bi lice izgledalo jedro i zdravo. Nijanse koje većini odgovaraju su svakako svetlo roze ili breskvaste. Kako bi sve ostalo na mestu, a naročito kremasti proizvodi, većom četkicom nanesi puder u kamenu preko lica.

Gel za obrve: Manje je više, pa nakon što završiš s licem, upotpuni obrve jer su one "okvir" tvog lica. Možeš upotpuniti ili iscrtati obrve olovkom pa ih nakon toga zagladiti gelom kako bi stajale na svom mestu tokom čitavog dana.

rumenilo
Freepik 

Maskara: Svi znamo koliku razliku čini maskara. Ona je besprekoran završetak u tvojoj rutini koji ističe tvoje oči i zaokružuje celokupan izgled. Ipak, nemoj preterivati u slojevima, dva poteza su leti sasvim dovoljna da dobiješ željenu gustinu i volumen trepavica.

Balzam za usne: Poslednji korak u tvojoj 5-minutnoj letnjoj rutini šminkanja neka bude balzam za usne! Omiljenom olovkom uokviri usne, a zatim ih nahrani balzamom. Možeš odabrati običan ili neki s pigmentom, pa će ti ujedno polsužiti i kao ruž, koji će nahraniti tvoje usne hranjivim sastojcima. I to je sve, spremna si za novi letnji dan!

prirodna sminka za leto
screenshoot/instagram