Tmurni dani itekako utiču na naše raspoloženje, ali i na naš celokupan izgled. Stoga nam je ponekad vrlo teško da izgledamo sveže i blistavo svakoga dana.

Kada je svakodnevni makeup izgled u pitanju, mnogu muku muče sa dilemom koja je šminka prikladna za dnevnu varijantu, šta je previše pudera i rumenila, koja senka za oči bi u ovom slučaju bila najadekvatnija, a koji ruž idealan.

A kao još jedno od važnijih stvari jeste kako sve to spakovati u samo nekoliko minuta, kada najčešće ujutru žurimo na posao, a takođe nam je bitno kako da šminka potraje što duže tokom dana.

devojka se šminka
Shutterstock 

Za početak, ukoliko želite da vam šminka traje ceo dan, nanesite podlogu za puder. Krema nije dovoljna, baza na koju će se laganiji puder za svaki dan ili, u još boljem slučaju tonirana krema, "zalepiti" je neophodan korak.

Ukoliko ste ispoštovali korak da u dnevnim prilikama koristite laganije teksture pudera, neka tako bude i kada je u pitanju korektor. Na lice nanesite puder u tankom sloju, kako bi vam koža ostala još uvek prozračna. Malo korektora na podočnjake i nepravilnosti na licu, a zatim sa malom količinom setujte T zonu koja se najviše prosija tokom dana.

puder u kamenu
Shutterstock 

Jake konture nisu pogodne za dan, pa je najbolje da najistaknutije delove lica samo bronzerom osenčite. Na kraju nanosite rumenilo. Rumenilo uvek nanosite okruglastom četkicom i to na najviši deo jagodica.

Kao što je za ten neophodna pogloda, tako je i baza za senku bitan korak. Važno je da je ne razmazujte, već utapkate na kožu, vodeći se pravilom “manje je više”.

Prilikom nanošenja senke, počnite sa bronzerom kojim ćete naglasiti pregib kapka. Za senčenje oka možete koristiti i rumenilo koje ćete naneti tik iznad bronzera i time instant otvoriti oko. Bitno je da na donji deo trepavica ne nanosite mnogo tamne senke, kako vam oči ne bi izgledale umorno.

sminka za svaki dan
Shutterstock 

Kada je o karminu ili sjaju za usne reč, za dan birajte ružičaste nijanse jer će se uklopiti sa rumenilom, daće svežinu vašem licu, a uz to nećete izgledati bledo ili, pak, prenapadno našminkano.

Verujemo da ste sada u neseseru izdvojili samo ovih par proizvoda koji su vam potrebni za dan i shvatili da svakodnevno šminkanje ne mora da vam oduzme previše vremena. Za svež i sjajan izgled tokom celog dana dovoljno je izdvojiti 15 minuta šminkanja uz ove praktične savete.