Karantin, rad od kuće i nošenje maski.. tim rečima bismo opisali proteklih godinu dana i vreme koje je zahtevalo manje ulaganja truda u šminkanje, a kao posledicu donelo veću brigu o nezi kože i samim tim veće zainteresovanje za kozmetičke proizvode.

Međutim, sada sa dolaskom proleća, željni smo svakodnevne rutine šminkanja tako da za početak pribegavamo minimalnoj količini proizvoda na licu, zbog ,još uvek, konstantnog nošenja maske.

U prikrivanju podočnjaka prvi u pomoć nam pristiže korektor koji je zahvalne prekrivne moći kako bi neutralisao tamne krugove oko očiju, a opet ne pretežak na licu.

U kozmetičkoj torbici brojnih žena jednu od glavnih uloga ima korektor. Ovaj proizvod je prilično jednostavan za upotrebu, što je verovatno jedan od razloga njegove velike popularnosti. Korektori se najčešće koriste za prikrivanje nesavršenosti poput bubuljica, ožiljaka, flekica i podočnjaka, a da je itekako poželjan dovoljno svedoče brojni videi o njihovoj najboljoj primeni na društvenim mrežama poput TikToka.

devojka drži korektor
Freepik 

Pronalazak idealnog korektora koji će dorasti zadatku prekrivanja nesavršenosti često predstavlja nemoguću misiju, ali ako je suditi po slavnim šminkerima, jedan drogerijski stoji rame uz rame sa high-end proizvodima za ovu namenu. 

Prilikom biranja korektora, najbolji su oni koji u pakovanju već sadrže sunđerasti aplikator kojim se lako kontroliše količina proizvoda koju želimo da nanesemo na određene tačke na licu.

Verovatno smo vam već sada suzili potragu za sjajnim korektorom iz drogerije. Ukoliko nismo, da ne bi previše mozgala mi ti preporučujemo korektor koji će ispuniti sve tvoje zahteve - Instant Anti Age Eraser iz Maybelline New York.

Ovaj korektor prekriva, koriguje i konturiše. Dolazi sa aplikatorom za lako nanošenje, a dostupan je u šest nijansi, od kojih će ti jedna sigurno odgovarati.

korektor
screenshoot/lilly.rs